B-vitaminerne Naturmidler

Gærprodukter er naturens egen kilde til B-vitamin

En rendyrkning af bedste race af Saccharomyces cereviseae i det bedst tænkelige miljø giver en hidtil ukendt kvalitet af gærprodukter. De får også herved en finere smag og er tillige rigere på vitaminer og værdifuldt protein. Denne gær har således et mangedobbelt indhold af B1-vitamin i forhold til sædvanlig medicinalgær (Saccharomyces medicinal).

Bemærk, at der ikke er tale om bagegær, da denne er tungtfordøjelig og ved fordøjelsesprocessen bruger flere B-vitaminer, end den indeholder.

Daglig brug af gær er af den største betydning. En række sygdomme kan have deres oprindelse i mangel på B-vitamin. Et mærkbart nedsat velbefindende, uren hud, hukommelsestab mm. kan skyldes B-vitaminmangel.

  • Gærprodukter - en god kilde til B-vitaminB1-vitamin styrker nervesystemet, forhøjer den legemlige og åndelige ydelsesevne, forhindrer trætheds- og udmattelsestilstande, styrker arbejdskraften og initiativet, hjælper på stofskiftet.
  • B2-vitamin understøtter hudfunktionen  og styrker modstandskraften.
  • Niacin (B3-vitamin)  virker styrkende på fordøjelsen, styrker nervesystemet.
  • Pantotensyre (B5-vitamin) giver bedre modstandskraft, beskytter hårfarven (pigmentet) og aktiverer stofskiftet.
  • B6-vitamin er godt for huden, centralnervesystemet, muskulaturen, depressioner, dannelsen af hvide blodlegemer.
  • Biotin (B7-vitamin) er aktiverende for stofskiftet (kulhydrater og fedt), hæmmer håraffald og udtørring af huden og er godt for nerverne.
  • Folsyre (B9-vitamin) har betydning for dannelse af blod og celler, styrker mundslimhinderne og hårvæksten.
  • B12-vitaminet har indflydelse på fedt og kulhydratstofskiftet og er godt ved appetitløshed.

Endvidere indeholder det rendyrkede gærprodukt Saccharomyces cereviseae også aminosyren tryptofan, inositol, PABA (p-aminobensoes), cholin og jern. Halvdelen af gæren er værdifuldt vegetabilsk protein med essentielle aminosyrer.

Gærflager med B-vitaminer forhandles af Natur-Drogeriet A/S i både konventionel og økologisk udgave og kan købes hos Matas og i helsekostforretninger.

Læs også
B-vitaminerne har stor betydning for dit helbred
Gærflager øger sundheden
Gærflager – 100 % naturlige og velsmagende
Næringsstofmangel i befolkningen
B6-vitamin tager brodden af PMS