Magnesium Naturmidler Søvn Søvn

Endelig en god nats søvn!

Hver tredje af os kan ikke finde ro om natten. Men med disse tips bliver du vugget i søvn i løbet af få minutter!

1 minut

Hvis dagen har været så hektisk, at den indre spænding følger med i seng, har du brug nogle høje procenter. Nejnej, ikke alkohol (det forstyrrer søvnen), men 10 % lavendelolie, fx fra Weleda. Læg dig på ryggen og slap af. Massér med cirkelbevægelser fem dråber ind i huden i hjerteområdet – det beroliger dit centralnervesystem.

5 minutter

Hvad så, når der er tusind tanker, der farer gennem hovedet på én? Stands den tankekarussellen med japanske, helbredende strømme – en blid hjælp til selvhjælp, der kan harmonisere energiflowet i kroppen. Det fungerer sådan her: Tryk venstre/højre pege- og langefinger let mod den underste kant af kindbenene, dvs. under det venstre/højre næsebor. Hold punktet i mindst 5 minutter – og gerne længere, hvis du kan mærke, at det hjælper. En let kriblen i fingrene er tegn på, at du har fundet de rigtige punkter.

10 minutter

Man har fornylig fundet ud af, at en gåtur på blot 10 minutter er nok til at sænke stress-niveauet, så du opnår reel afspænding. Men lad være med bagefter at læse svære bøger eller se film, der kræver koncentration eller er for spændende. Det gør nemlig, at nerveknuderne i hovedets såkaldte ”arousal system” sender opvågningsbølger til storhjernen. Noget let kan derimod fremme søvnen.

15 minutter

Går vækkeurets tikken dig på nerverne, eller har du kolde fødder? Her kan bevidsthedsteknikken hjælpe: Tag 10 bevidste ind- og udåndinger. I løbet af de næste 10 ind- og udåndinger lytter du til vækkeuret, og derefter registrerer du både vækkeuret og de kolde fødder. Således medtager du alle forstyrrelser én efter én i rytmen. Når du har alle de forstyrrende elementer med, kører du baglæns: Slip hver enkelt i løbet af en ”omgang”. Gentag øvelsen, indtil du har vænnet dig så meget til for­styrrelserne, at du kun registrerer dit åndedræt.

20 minutter

Tag et varmt karbad! Den optimale vandtemperatur, hvis man vil fremkalde træthed, ligger mellem 38 og 40 grader. Sandeltræ- eller bergamotolie fremmer afspændingen. Gå i seng straks efter badet. Under badet udlignes temperaturen mellem selve kroppen, som er varm, og ekstremiteterne, som er noget koldere. Jo mindre forskel i temperatur, jo bedre er søvnen.

30 minutter

Har du et fast aftenritual, kan du indstille kroppen på, at du nu skal til at falde i søvn. Men det må ikke vare mere end 30 minutter. Lyt fx til den samme beroligende musik. Eller gør dig klar til at gå i seng på nøjagtigt samme måde hver aften. Der er også det gamle husråd bestående af mælk med honning – gør det gerne til en del af dit ritual.

Og så det gode naturråd, der er kendt som en hjælp til bedre søvn: Tag 2 Magnesium tabletter og 1-2 RoliNAT kapsler ½ time før sengetid  

Læs også
Sov godt – og længe nok!
Hemmeligheden bag en god nats søvn
Søvn påvirker dine kognitive evner
Tre kostråd, der gi’r bedre søvn
Baldrian – sov godt!
Magnesium mod benkrampe – og meget andet
Tryptofan forbedrer din søvn
Forbrugererfaring: RoliNAT hjalp på søvnproblemer og nedtrykthed

Kilde
Naturlægerådet 1998