Immunsystem Sund kost og livsstil

Spirulina: En alge med mange egenskaber

Ny forskning identificerer plantenæringsstoffer i Unik Spirulina, som styrker immunforsvaret og har masser af andre sundhedsfremmende egenskaber.

National Cancer Institute har påvist, at sulfolipider og glykolipider, som udgør en del af fedtindholdet i blågrønne alger, var “bemærkelsesværdigt aktive” mod AIDS-virus i reagensglasforsøg. Disse stoffer synes at kunne forhindre virus i enten at hæfte sig fast på eller trænge ind i cellerne, og dermed er de i stand til at forebygge virusinfektioner.

I et japansk forsøg fandt forskere frem til, at et sulfat-polysakkarid (en form for kulhydrat) i Unik Spirulina kaldet calcium-spirulan hæmmede en gruppe virus, bl.a. HIV-1, influenza, røde hunde, mæslinger og herpes, samt det virus, der fremkalder en almindelig forkølelse.

Forsøg med Spirulina

Unik Spirulina er den mest udforskede af mikroalgerne. Forsøg foretaget igennem de seneste 20 år viser, at algen har en sundhedsfremmende indvirkning på mange forskellige lidelser, bl.a. hjerteproblemer og fedme. Kliniske forsøg viser, at indtagelse af flere gram Unik Spirulina dagligt kan sænke kolesterolindholdet i blodet.

Andre forsøg viser en tilsvarende reduktion i vægten sammen med en forbedring i kolesterolniveauet. Indtaget før måltiderne ser Unik Spirulina ud til at kunne få andre til at føle sig mere mætte og mindre i fare for pludselig trang til søde sager. Mange af disse “sult-anfald” er tegn på, at kroppen ikke får tilstrækkelig næring.

Unik Spirulina er et ideelt tilskud under faste, fordi det vedligeholder energiniveauet og medvirker til at afgifte uden at trække for store veksler på fordøjelsen. Desuden støtter det tarmfunktionen ved at undertrykke sygdomsfremkaldende bakterier og gærsvampe. Unik Spirulina har en række fordele for rygsækturister og sportsfolk – og det er et glimrende valg som “overlevelsesfødevare”.

Spirulina: En alge med mange egenskaber

Læs også
Hvor stærkt er dit immunforsvar?
Spirulina – en superfødevare
E-vitamin og immunforsvar
Immunforsvaret og selen
Motion styrker immunforsvaret
Styrk dit immunsystem med gulerødder og chili!
Forbrugererfaring: Cognac mod herpes

Kilder
Henrikson R, Earth Food Unik Spirulina, 1967, 8
Hayashi T et al. Calcium Spirulan, an Inhibitor of Enveloped Virus Replication, From a Blue-Green Algae Spirulina Platensis K, J Nat Prod., 1996; 59: 83-7