Sund kost og livsstil

Optimist eller pessimist?

Test

Prøv denne hurtige test: Læs udsagnene igennem og markér, om du synes, de passer på dig eller ej. Regn derefter dine points sammen og læs vurderingen under skemaet. Det maksimale er 35 points.

I tilfælde af, at noget går skævt, har jeg altid en plan B i baghånden.
Ja 5
Nej 0

Jeg er født i sommerhalvåret.
Ja 0
Nej 3

Når jeg mødes med mine veninder på en bar, skælder vi en del ud i løbet af den første time.
Ja    3
Nej    0

Indlægssedler læser jeg altid nøje igennem.
Ja    0
Nej    3

Hvis en af mine naboer kun hilser ganske kort på mig, spørger jeg mig selv, om jeg har fornærmet hende.
Ja    5
Nej    0

Jeg har svært ved at slappe af.
Ja 3
Nej    0

Jeg vil gerne have den nye iPhone.
Ja    0
Nej    3

Jeg interesserer mig meget for mit udseende.
Ja    0
Nej    3

Min mor har tidligere altid bekymret sig om mig.
Ja    5
Nej    0

Jeg har i de sidste fem år arbejdet i samme firma og samme stilling.
Ja    3
Nej    0

Pointsberegning

Læg dine points sammen og læs her, om du er optimist eller pessimist.

Op til 12 points

Til lykke! Livet ser ret lyserødt ud for dig. Du er nem at begejstre og kaster dig gerne ud i noget nyt, og du er derfor elsket overalt. Du kan have en tendens til at undervurdere fare. Tag vanske­ligheder alvorligt, for så kan du bestemt også finde en løsning på dem!

13-24 points

Hos dig opvejer det optimistiske og det pessimistiske hinanden. Dermed har du de bedste forudsæt­ninger for at komme godt gennem livet og se tingene i et realistisk lys. Et lille tip: Udnyt din pessi­mistiske side til at planlægge noget nøje og dermed afværge de farer, der kan opstå.

25 points og derover

Du har en tendens til at se sort på tingene. Du får ganske vist hold på din angst, men træder ofte vande. Hav mere tillid til dig selv. Du er ikke mindre ressourcefyldt og heller ikke mere uheldig end andre. Og med din forudseenhed får du også taget hånd om din modgang.

Optimist eller pessimist?Læs også
Optimistiske kvinder lever længere
Smil, le, vær glad – og lev 15 år længere!
Optimisme er et godt middel mod hjertesygdomme
Positive tanker kan forlænge livet
Rens energien og få mere flow i tilværelsen
Vores personlighed er medfødt
Overbærende og tilgivende mennesker slipper for hjerte-/karsygdomme
Flere fortryder tatovering