Personlig pleje og wellness

Rens energien og få mere flow i tilværelsen

Har du prøvet at sidde med en arbejdsopgave i timevis – og så opdage, at arbejdet glider langt bedre, når du har holdt en lille pause? Eller måske har du gået en tur, når du har skændtes med din ægtefælle – og er kommet hjem igen og har været mere rolig og åben over for modpartens synspunkter?

Når vi skifter fra én aktivitet til en anden – og det behøver ikke være mere end at give sig til at vaske op eller gå i bad – så ændrer vi energien og giver os selv lejlighed til at slippe den umiddelbare fortid og gå ombord i den nære fremtid med et nyt perspektiv. Men nogle gange kan livet køre fast. Du føler dig måske mere som en opdæmmet flod end et vandløb, der løber frit. Og i sådanne tilfælde kan du med fordel arbejde med din energi. Så kan du fremkalde den ændring, du har brug for.

Rens energien og få mere flow i tilværelsenFjern negativiteten

Der kan være mange grunde til, at man har behov for at rense sin energi. Måske har du kæmpet for at finde motivationen? Eller du har regnet med en forfremmelse, som ikke blev til noget? Måske har du svært ved at udtrykke dine behov og de tanker, der bliver ved med at køre rundt i hovedet på dig? Eller måske er du simpelthen lagt ned af alle de krav, der stilles til dig, og du føler, at du ikke har tid til at få dig selv med?

Din aura – dit personlige energifelt – skabes af din krops cellulære og biokemiske aktiviteter og af naturens helt grundlæggende magnetiske kræfter”. Sådan siger Alla Svirinskaya, lægeuddannet energihealer og forfatter til Own Your Energy. ”Når auraen er blokeret, fastholder den dig i en stram, negativ holdning. Det vil så have en skadelig indvirkning på din mentale sundhed og dit følelsesliv”. Ved at fjerne disse blokeringer vil du føle dig roligere, gladere og mere afbalanceret.

Boost energien i dine omgivelser

Det er ikke kun dit personlige energifelt, der kan have godt af et renselsesritual. Hvis du arbejder med energien i dit hjem, vil du også opleve en ændring i, hvordan du oplever dit liv. ”Når der har været en konflikt i dit hjem, fx et større skænderi, kan det hjælpe at rense energien”, lyder det fra Gabrielle Henry, der underviser i sjælerejser. ”Eller måske er der et trauma i forbindelse med dit hjem, fx et indbrud”. Det behøver dog ikke være noget større, der får dig til at rense energien i dit hjem. Du kan også ændre mindre dramatiske følelser, fx en let misfornøjelse med dit liv eller en følelse af, at dit parforhold hænger lidt i bremsen.

Ved at rense energien i hjemme kan du øge fornemmelsen af fysisk og psykisk rummelighed”, siger Gabrielle. ”Det er, som om dit perifere syn udvides, og du vil kunne se flere muligheder. Ved at rense energien i hjemmet kan du også trække mere positive elementer ind i din tilværelse. Dine omgivelser er nøglen til din sindstilstand, og de kan renses, så de understøtter dine mål og håb”, siger Poppy Delbridge mindset coach og intuitiv energiterapeut. ”Dit hjem kan være med til at skabe en bedre følelsesmæssig situation og fastslå, hvad du vil i alle aspekter af livet”. Er du klar til at prøve? Her får du nogle metoder til at rense energien.

Klap

Klap i hænderne i et støvet hjørne, hvor der ikke er mange luftstrømme. Så hører du formentlig en dæmpet lyd, men hvis du i stedet klapper i hænderne midt i et tomt rum, kan du næsten mærke, hvordan lyden kastes tilbage fra væggene. Lyd bevæger sig i bølger (af vibrerende luftpartikler). Jo højere lyden er, jo større er vibrationen, så det giver god mening, at et klap – den der pludselige høje lyd – kan påvirke noget med en langsommere vibration.

Virker bedst for dig, der ønsker en hurtig og enkel måde at ændre energien i et rum – eller din egen energi.

Prøv det her: Brug lidt tid på at mærke, hvordan du har det. Klap derefter rytmisk rundt om dit hoved (over, foran, bag og ved siderne) og fokusér på områder, der føles varmere eller tættere. Føl efter igen og mærk, om der er ændringer. Brug denne teknik, hver gang du har behov for at opfriske din mentale energi.

Rens energien og få mere flow i tilværelsenKrystaller

Ifølge healere kan krystaller absorbere, fokusere og udsende energi, og en af de måder, krystallerne bruges på, er at justere energierne i din aura ved at lægge specifikke krystaller på dine chakraer for at bringe dem i balance og dermed fjerne fysiske og mentale blokeringer. Healere placerer desuden krystaller rundt om i hjemmet – enten på specifikke steder eller i mønstre – for at give harmoni og balance.

Virker bedst for dig, der sætter pris på krystallernes skønhed, former og farver.

Feng shui

Denne gamle kinesiske kunstart har til formål at fremme energistrømmen (chi) i dit hjem (og dermed også din energi). Det sker ved at afbalancere yin og yang ved hjælp af den kinesiske teori om de fem elementer. Et energikort kaldet en ’bagua’ opdeler dit hjem i otte eller ni zoner, der hver især repræsenterer aspekter af dit liv som familie, helbred, karriere, osv. Derefter renses disse områder ved at placere specifikke ting på forskellige steder.

Virker bedst for dig, der føler, at du står stille i et område af dit liv, fx mens du arbejder hjemmefra.

Røgelse

I tråd med indianernes ritualer kan man bruge røgen fra urter som salvie (som også virker antimikrobielt) til at fjerne negative energier fra dit sind, din krop eller dit hjem. Du øger virkningen, hvis du på forhånd fokuserer på et mål, fx at slippe negative følelser, mens du lader røgen rense din aura eller dit hjem.

Virker bedst for dig, der kan lide ritualer og er følsom over for dufte.

Læs også
Yin, yang og plus/minus-balancen
Smil, le, vær glad – og lev 15 år længere!
Stress forårsager mange sygdomme
Gør noget proaktivt for at bevare et godt helbred
Stress-A – hvem har ikke brug for det?
Undgå larmende omgivelser – også din stemme kan tage skade
Salvie er godt for hjernefunktionen
Jo større smil, desto længere liv
Hvorfor får man sommerfugle i maven?
Carsten Vagn-Hansen: Komplementær behandling og empowerment