Kosttilskud Personlig pleje og wellness Urter og krydderier

Hudpleje kapsler – velgørende mod uren hud

Huden

  • består af ca. 65 % vand, 13 % fedt – og resten er proteiner og mineraler
  • har en overflade på op til 2 m2
  • vejer op til 10 kilo eller ca. en sjettedel af kroppens samlede vægt
  • har en pH-værdi på 5,5
  • er 0,1 mm tyk på øjenlågene og op til 5 mm på fødderne
  • indeholder 2 millioner svedkirtler, som producerer op til 5 liter vand om dagen
  • taber 1,5 g skæl pr. dag.

Slås du med uren hud? Så ved du også, at det er et problem, det kan være svært at løse. Samtidig med at det påvirker humør og selvtillid.

Hvad skyldes uren hud?

Uren hud eller »akne« skyldes betændelse omkring talgkirtlerne i huden. Der opstår bumser og filipenser, som virker skæmmende, især i ansigtet. Desinficerende (rensende) sæbe og salver begrænser udviklingen af uren hud, men i masser af tilfælde – først og fremmest blandt unge – er det langt fra nok. Der behøves noget, der også virker indefra.

Hvad kan man gøre?

Sørg for, at kosten er så fedt- og sukkerfri som muligt, pas fx på chokolade, der indeholder både sukker og fedt! Du kan også prøve et naturpræparat, der gør det lettere at holde huden ren og pæn. Navnet er  Hudpleje kapsler,  og det består af forskellige urter, som bekæmper betændelse, samtidig med at de  nærer og renser  huden.

Urter i Hudpleje kapsler

Burrerod

Franske forskere har påvist, at burrerod spiller en vigtig rolle for sukkerstofskiftet, men endnu vigtigere er virkningen mod uren hud. Samtidig fandt de en antibiotisk effekt og en virkning mod stafylokokbakterier. Den engelske plantespecialist M. Grieve kalder burrerod “en af de bedste blodrensere – i forbindelse med alle hudproblemer er den et sikkert virkende middel”.

Stedmoderblomst

Stedmoder er en anden vigtig plante, som hjælper huden. Forskere har i dyreforsøg bekræftet, at hudlidelser bedres, når der til føden tilsættes stedmoderblomst. Stedmoderblomst har i mange år været optaget som et lægemiddel i USA, og her er salver med stedmoderblomst til behandling af eksem og uren hud populære. Stedmoderblomst er nærende for huden og forstærker virkningen af burrerod.

Sarsaparillerod

Sarsaparillerod virker – bl.a. takket være sit indhold af saponiner – på hududslag, især psoriasis. Den stimulerer stofskiftet og nyrernes og leverens funktioner.

Bærkarse

Denne urt indeholder vigtige antibiotiske stoffer. De to tyske forskere F. Boas og G. Winter viste, at de antibiotiske stoffer først virker i blodet mod forskellige virus, derpå går de over i urinen, hvor evt. sygdomskim i nyrer og blære trænges i baggrunden. Den antibiotiske virkning holder sig i flere timer.

Læs også
Effektiv kur mod uren hud
Gode råd mod uren hud
Sarsaparille – en blodrenser fra Syd- og Mellemamerika
Naturlig foryngelseskur til huden
Boragoolie er god ved huden
V. J. Brøndegaard: Traditionel anvendelse af urter i Rusland

Referencer:
Hager: Handbuch der Pharmazeutischen Praxis
Max Wichtl: Teedrogen
A Modern Herbal, 1985