Kredsløb

Loppefrøskaller – en sensationel kolesterolsænker

Loppefrøskaller er et af de mest kendte og solgte naturprodukter i Danmark – ikke mindst fordi de små frø er en fremragende kolesterolsænker. Loppefrø er også kendt som »mavens ven«, fordi produktet skånsomt og effektivt normaliserer de fleste almindeligt forekommende maveforstyrrelser som forstoppelse, træg mave og for meget mavesyre. Også uren hud får det ofte bedre, når fordøjelsen bringes i orden. Loppefrøskaller er i flere undersøgelser blevet fremhævet som et ikke-irritationsfremkaldende, uskadeligt og regulerende mavemiddel uden de gængse kemiske afføringspræparaters vanedannende virkning.

Loppefrøskaller er en sensationel kolesterolsænker

Godt nyt for alle med kolesterolproblemer!

Opsigtsvækkende forskning har også vist, at loppefrøskaller har en helt fantastisk evne til at sænke kolesterol i blodet, oven i købet på ganske kort sigt! Amerikanerne J. W Anderson og J. Tietyen-Clark gennemførte omhyggeligt kontrollerede kliniske undersøgelser, der viste, at mens guar gum var i stand til at sænke kolesterolspejlet med ca. 8 % på kort sigt, lå det tilsvarende tal for loppefrøskallernes vedkommende helt oppe på 16 %! Til sammenligning kan nævnes, at den amerikanske hjerteforenings anbefalede diætprogram sænker kolesterolet med kun 3 %.

Loppefrøskaller består udelukkende af vandbindende, geldannende plantefibre, der med stor fordel kan give det nødvendige fibertilskud til den moderne fiberfattige kost. I ovennævnte undersøgelse peges der også på, at loppefrøskallerne har en meget gunstig virkning på for højt blodtryk, overvægt og diabetes.

Disse resultater er meget opmuntrende, fordi de åbner mulighed for på en hel naturlig og risikofri måde at forebygge de frygtede hjerte-/karsygdomme, der er en af de hyppigste dødsårsager i næsten alle industrialiserede lande. Resultaterne stemmer også godt overens med, at mennesker i ikke-industrialiserede lande, hvor kosten er meget fiberrig, sjældent lider af disse sygdomme.

Loppefrøskaller fås i smagsneutralt pulver (små planteflager), der omrøres i vand i 2-3 min. og indtages før hvert måltid, herved opnår man også en appetitdæmpende og dermed slankende virkning. For den travle eller rejsende findes loppefrøskaller også i kapsler.

Loppefrøskaller er en sensationel kolesterolsænker

Læs også
Facts om kolesterol
Loppefrøskaller sænker dit kolesteroltal
Loppefrøskaller sænker kolesteroltallet og fjerner giftstoffer
Loppefrø – fibre til din fordøjelse og meget andet
Her finder du de gode fibre
Loppefrøskaller er guf for din fordøjelse
Sænk dårligt kolesterol gennem kosten!
Kolesteroltallet – hvor skal det ligge?

Kilder
Burton R, Manninen V. Acta Med. Scand., 1982, 212 /suppl. 688, s. 91-94.
Am J Gastroenterol., 1986, 8/10, s. 907- 919.