Sund kost og livsstil

Loppefrøskaller sænker dit kolesteroltal

Har du ambitioner om at sænke dit kolesteroltal, kan det være en god ide at kaste et blik på loppefrøskaller.

Loppefrø er et af de mest kendte og solgte naturprodukter i Danmark og kendt som »mavens ven«, fordi det skånsomt og effektivt normaliserer de fleste almindelige maveforstyrrelser som forstoppelse, træg mave og for meget mavesyre. Også uren hud får det ofte bedre, når fordøjelsen bringes i orden. Loppefrø er i flere undersøgelser blevet fremhævet som et ikke-irritationsfremkaldende, uskadeligt og regulerende mavemiddel uden de gængse kemiske afføringspræparaters vanedannende virkning.

Loppefrøskaller sænker dit kolesteroltal

Godt at vide for alle med kolesterolproblemer! 

Men vidste du, at loppefrø også har en helt fantastisk evne til at sænke kolesterol i blodet, oven i købet på ganske kort sigt! De amerikanske forskere J. W Anderson og J. Tietyen-Clark gennemførte omhyggeligt kontrollerede kliniske undersøgelser, der viste, at loppefrø var i stand til at sænke kolesteroltallet med hele 16 %!  Til sammenligning kan nævnes, at den amerikanske hjerteforenings anbefalede diætprogram sænker kolesterolet med kun 3 %. Disse resultater er meget opmuntrende, fordi de åbner mulighed for på en hel naturlig og risikofri måde at forebygge de frygtede hjerte-/karsygdomme, der er en af de hyppigste dødsårsager i næsten alle industrialiserede lande. Resultaterne stemmer også godt overens med, at mennesker i ikke-industrialiserede lande, hvor kosten er meget fiberrig, sjældent lider af disse sygdomme.

Hvad er loppefrø?

Loppefrø består udelukkende af vandbindende, geldannende plantefibre, der med stor fordel kan give det nødvendige fibertilskud til den moderne fiberfattige kost. I ovennævnte undersøgelse peger forskerne desuden på, at loppefrø har en meget gunstig virkning på for højt blodtryk, overvægt og diabetes.

Loppefrø fås i smagsneutrale flager (loppefrøskaller), der omrøres i vand i 2-3 min. og indtages før hvert måltid. Herved opnår du også en appetitdæmpende og dermed slankende virkning. For den travle eller rejsende findes loppefrøene også i kapsler. Loppefrøskallerne findes desuden i en økologisk udgave.

Loppefrøskaller sænker dit kolesteroltal

Læs også
Loppefrøskaller – en sensationel kolesterolsænker
Sænk dårligt kolesterol gennem kosten!
Loppefrøskaller sænker kolesteroltallet og fjerner giftstoffer
Loppefrøskaller er guf for din fordøjelse
Hvordan fremmer jeg følelsen af mæthed?
Naturmidler til mange formål

Kilder
Burton R, Manninen V. Acta Med. Scand., 1982, 212 /suppl. 688, s. 91-94
Anderson JW, Tietyen-Clark J. Am. J. Gastroenterol., 1986, 8/10, s. 907- 919