Kosttilskud Sund kost og livsstil

Unik Spirulina – en alge, der kan stort set alt

Unik Spirulina kan have en terapeutisk effekt på en række ting – fra sænkning af kolesterol-spejlet og indflydelse på forløbet ved kræftsygdomme til stimulering af immunforsvaret. Unik Spirulina er en spinkel, trådformet alge, som er rig på proteiner, essentielle aminosyrer, vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer som fx gammalinolsyre. Den fremstilles kommercielt og sælges i helsekostforretninger over hele verden som kosttilskud.

Unik Spirulina er under ½ mm lang, men algens virkning på menneskekroppen synes at være enorm. Unik Spirulina egner sig specielt til patienter, som føler sig utilpasse og klager over almindeligt ubehag, som ikke kan henføres til en entydig medicinsk årsag eller enkeltfaktor. Unik Spirulina understøtter dermed holistisk behandling af forskellige lidelser og deres årsager. Vi taler ikke om et vidundermiddel eller et generelt middel mod bestemte symptomer, men et middel, der fremmer kroppens egen evne til selvheling. Unik Spirulina stimulerer kroppens immunreaktion på forskellige måder sammen med en velafbalanceret kost.

Unik Spirulina-tilskud harmoniserer og stabiliserer stofskiftet og er med til at øge præstationsevnen og vitaliteten på langt sigt. Unik Spirulinas koncentrerede og velafbalancerede sammensætning af næringsstoffer er med til at bringe det bedste frem i andre næringsmidler og supplerer fx et fuldkornsbrød med de essentielle aminosyrer, som ikke findes i brødet, men som gør det til en fuldgyldig proteinkilde. I specielle livssituationer, fx under graviditet, arbejdsmæssigt stress eller private problemer, kan Unik Spirulina på mange måder være med til at give et godt supplement til den daglige ernæring.

Vores krop har brug for naturlige, sammensatte fødemidler med uberørte og afbalancerede næringsstoffer i ikke-toksiske mængder. Her spiller det synergetiske samspil mellem de enkelte bestanddele en afgørende rolle. Unik Spirulina er et naturligt højkoncentrat af planteprotein, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, vitaminer og mineraler, samt klorofyl, betacaroten og phycocyanin. Sidstnævnte er et naturligt farvepigment, der giver Unik Spirulina det blå skær, og findes i koncentrationer på omkring 7 %, sammenlignet med et klorofylindhold på 1 % som det mest almindelige. Phycocyanin er relateret til det menneskelige pigment bilirubin, der er vigtigt for en sund leverfunktion og fordøjelsen af aminosyrer.

Ingen anden fødevare kan levere en så bred vifte af livsvigtige næringsstoffer. Intet nok så sofistikeret, kunstigt sammensat produkt kan levere det samme med samme grad af harmoni som naturens grønne kraftværk:

  • Unik Spirulina er et basisk fødemiddel, der fremskynder dannelsen af laktobaciller i tarmsystemet og dermed understøtter og stabiliserer en sund tarmflora.
  • Flerårige forsøg med forskellige testgrupper har vist, at kolesteroltallet falder hos patienter, som ud over en normal, kolesterol-sænkende kost også tager Unik Spirulinatilskud.
  • Skadelige bivirkninger ved medikamenter og stråler (røntgen, kemoterapi) kan reduceres betydeligt ved indtagelse af Unik Spirulina.
  • En undersøgelse foretaget på 45 børn efter Chernobyl-ulykken viste, at 85 % af de børn, der i en periode på 45 dage havde fået 3 g Unik Spirulina dagligt, allerede efter kort tid ikke længere havde spor af radioaktivitet i urinen.
  • Mange mennesker lider under et kropsmiljø, som er for surt. Unik Spirulina trives i alkalisk vand med en pH-værdi op til 11 og kan derfor være en glimrende basisk modpol, når syre/base-balancen skal genoprettes.
  • Phycocyanin – det blå farvepigment i Unik Spirulina – har ifølge japanske undersøgelser en stimulerende effekt på immunforsvaret.
  • Selvom mange har berettet om et langsomt, men stabilt vægttab med Unik Spirulina, findes der endnu ingen kliniske undersøgelser på dette område.
  • Unik Spirulinas høje indhold af betacaroten og provitamin-A, som kun efter behov omdannes til A-vitamin i kroppen, spiller en overordnet rolle ved bevarelse af synsevnen.
  • Klorofyl blev allerede i 1920’erne – før opdagelsen af kemisk antibiotika – brugt som betændelsesbekæmpende middel. Som salve på sår fremmer klorofyl sårhelingen. Til indvortes brug kan Unik Spirulina som naturligt antibiotika understøtte kroppens genoprettelse af en funktionsdygtig og stabil afværgemekanisme.

Læs også
Unik Spirulina – aztekernes hellige superfødemiddel
Den naturlige, virksomme Unik Spirulina
Unik Spirulina og vægttab
Spirulina – en superfødevare
Spirulina: Ren energi i pulver- og kapselform
Alger – mikroskopiske organismer med masser af næring
Pollen – holistisk plantemedicin

Kilder
Beasley S. The Spirulina Cookbook. Boulder Creek, California: University of the Trees Press, 1981.
Clement G et al. Amino Acid Composition and Nutritive Value of the Alga Spirulina maxima, Journal of Science Food and Agriculture 18(11) 497-501.
Clement G et al. Spirulina: A New Food Algae, Voeding 30(12) 772-81.
Cole HN. Superfoods of the Future Are Here Now, New Health (april 1981), pp. 15-19.
Hills C. Imprisoned Light: The Story of Dr. Hills’ Potentized Spirulina. Journal of Nutritional Microbiology by University of the Trees Press, 1980.
Hills C. Rejuvenating the Body Through Fasting with Spirulina Plankton. Boulder Creek, California: University of the Trees Press, 1979.
Hills C (red). The Secrets of Spirulina: Medical Discoveries of Japanese Doctors. Boulder Creek, California: University of the Trees Press, 1980.
Kollman VH, Schmidt R. Algae, the Modern Manna? Let’s Live (december 1978).
Laquerbe B et al. Mineral Composition of Two Cyanophoeae, Spirulina platensis and Spirulina geitleri, C.R. Acad. Sci. 270(17) 2130-32 (Ser. D, 1970).
Pelloquin Alain. Comparative Studies of the Lipids of Spirulina platensis and Spirulina geitleri, C.R. Acad. Sci. 271(11) 932-35 (Ser. D, 1970).
Pinta M et al. Elemental Composition of Spirulina platensis and Spirulina maxima, Mid. Trop. 29(5) 617-19 (Marseilles).
Walsh D. Spirulina, Research News (Summer 1981).