Psoriasis Sund kost og livsstil

Øl kan give dig psoriasis

Man har længe haft mistanke om, at alkohol (og i særdeleshed øl) kan fremkalde psoriasis – eller forværre allerede forekommende symptomer på sygdommen.

Et forsøg har vist, at det ikke er alkoholen i sig selv, der har indflydelse på hudsygdommen. Forskere ved Harvard University har påvist, at øl øger risikoen for at udvikle psoriasis, hvorimod andre alkoholiske drikke som vin, spiritus og endog let øl ikke har samme virkning. Analysen, hvis resultater blev offentliggjort i fagtidsskriftet Archives of Dermatology, byggede på data fra det såkaldte Nurses’ Health Study med deltagelse af knap 83.000 sygeplejersker. Kvinderne var ved forsøgets start i 1991 mellem 27 og 44 år.

Fra 1991 til 2005 udviklede 1.150 af deltagerne psoriasis. Kvinder, der drak mere end 2 glas alkohol om ugen, havde en 72 % højere risiko for at udvikle psoriasis end de kvinder, der intet drak.

Forskerne undersøgte derefter forskellige typer af drikkevarer og fandt frem til en 80 % højere risiko, hvis man drak mere end 5 øl om ugen. Hos de kvinder, der havde fået diagnosticeret sygdommen i forsøgets forløb, var risikoen endog mere end dobbelt så høj. I modsætning hertil kunne man ikke påvise en statistisk sammenhæng ved andre alkoholiske drikke.

Nigellaolie kan være nyttigt, hvis man lider af psoriasis

Eftersom det kun var almindelige former for øl, der øgede psoriasis-risikoen, antager forskerne, at ikke-alkoholiske bestanddele kan have indflydelse på sygdommen. Som regel anvender man byg til ølbrygning. Kornet indeholder gluten, som psoriasispatienter kan reagere overfølsomt overfor, lyder det fra forskerne. I øl med lavere alkoholprocent er andelen af byg derimod væsentligt mindre.

Nigellaolie kan være nyttigt, hvis man lider af psoriasisLæs også
Psoriasis – en arvelig sygdom med mange ansigter
Rygning og psoriasis
Psoriasis kan afhjælpes med nigellafrøolie
Nigella – faraonernes medicin
Psoriasis kan bedres med stress-reduktion og lysterapi
Psoriasis og D-vitamin

Kilde
Apotheke Adhoc, 18.08.2010