I Asien kendte man til zoneterapi allerede for 5.000 år siden. I dag har man igen fået øjnene op for de helbredende kræfter, der ligger i zoneterapien.
At løbe barfodet i det varme sand på stranden om sommeren… Hvis man har prøvet det, kender man den salige fornemmelse, når de små sandkorn kommer ind mellem tæerne og masserer fodsålerne. En sand fryd for fødderne, der jo det meste af tiden er pakket ind og må klare sig selv i tætsiddende fodtøj. Men de færreste tænker over, at de på denne helt enkle måde gør noget godt – ikke kun for fødderne, men for hele deres velbefindende. For det at gå på bare fødder har indflydelse på bestemte reflekszoner – små områder, som er forbundet med andre kropsdele i organismen.
Det er dog ikke kun fødderne, der er udstyret med reflekszoner – det er hænderne også, og derfor kan de også reagere på zoneterapi. Det beviste den amerikanske læge dr. William H. Fitzgerald allerede i 1917 med bogen ”Zoneterapi”. Han fandt ud af, at han ved lette tryk på bestemte områder på fingrene kunne lette smerter i andre kropsdele.
Hvad er reflekszoner?
Reflekszoner er bestemte punkter på vores hænder og fødder, som har, hvad man kunne kalde en ”varm linje” til kroppens organer via energistrømme (meridianer). Hvis denne energistrøm kan flyde uhindret gennem kroppens kanaler, er man et sundt og raskt menneske. Men så snart den forhindres af spændinger eller ophobninger, bliver organismen syg.
Det er lige præcis der, zoneterapien kan gribe ind. Gennem let massage eller let tryk kan en dygtig behandler løsne disse blokeringer og igen bringe harmoni i hele organismen. Det vil sige, at man målrettet er i stand til at stimulere eller berolige de enkelte organer, lindre sygdomme og betændelsestilstande, beskytte mod allergi og endog normalisere funktionsforstyrrelser i organerne.
Formålet med zoneterapi
Hovedformålet med zoneterapi er afspænding. Man får oftest en større grad af afspænding ved at blive behandlet af en uddannet zoneterapeut. Men med en vis fingerspidsfornemmelse er det også muligt at tilegne sig det grundlæggende i denne behandlingsform selv. Med et introduktionskursus på en aftenskole, god tid og relevant litteratur kan du hurtigt lære teknikkerne. Hvis problemerne ikke forsvinder, bør du henvende dig til en uddannet zoneterapeut.
Her får du lidt tips til, hvordan du kan give dig selv (og andre) zoneterapi på hænderne:
Læs også
Kan zoneterapi fjerne smerter?
Zoneterapi – helende tryk på fodsålerne
Akupunktur hos lægen og naturlægen
Lægerne må lære af de alternative behandlere
Bank dig rask!
Smertebehandling på den blide måde
Hjemmelavet håndlotion forkæler dine hænder