Sund kost og livsstil Vitaminer & Mineraler

Multivitaminer: Fundamentet for et godt helbred

Flere og flere bliver overbevist om, at det er vigtigt at tage en daglig multivitaminpille for at forebygge sygdom.

Det indflydelsesrige tidsskrift Journal of the American Medical Association (JAMA) skriver, at alle voksne bør tage en multivitaminpille dagligt for at forebygge kredsløbs- og andre sygdomme. Rapporten, som er skrevet af forskere og læger fra Harvard Medical School i Boston, bygger på en gennemgang af 152 undersøgelser foretaget over de sidste 40 år.

Statistikkerne tyder på, at vi har brug for at høre noget mere om vigtigheden af at tage multivitaminpiller. Kun 20-30 % af den voksne befolkning spiser de anbefalede 5-9 portioner frugt og grønsager pr. dag – hvilket betyder, at det store flertal har øget risiko for fejlernæring og kroniske sygdomme. Uanset om man spiser en velafbalanceret kost, bør man tage en multivitaminpille. Selv dem med den sundeste kostsammensætning kan mangle vitaminer – specielt D og B12.

De fleste eksperter er enige om, at man kan tage en hvilken som helst multivitaminpille – blot den indeholder 100 % af den anbefalede dagsdosis af de enkelte vitaminer. Dog anbefales det, at man vælger en variant UDEN jern (medmindre man har fået konstateret decideret jernmangel), da jern kan være skadeligt i høje doser. Og da A- og D-vitamin også kan være skadeligt i høje doser, så anbefales det, at man vælger et kosttilskud, som indeholder betacaroten (som er et forstadie til A-vitamin) og 400 I.E. af D-vitamin.

Og endelig bør multivitaminpillen tages sammen med et måltid. Flere undersøgelser har nemlig vist, at maden hjælper kroppen til at optage næringsstofferne mere effektivt.

Multivitaminer fra Natur-Drogeriet til alle aldre:

  • Bamse Bomstærk giver børn i alderen 3-10 år en god start på livet!
  • Maximum er uundværlig for alle i alderen 11-110!

Læs også
Folk ved besked om eget helbred
Kostsammensætning
Multivitaminer før og under graviditeten
Multivitaminer påvirker dit humør og dit velbefindende
Multivitaminer giver ældre bedre knogler
Multivitaminer medvirker til at forebygge kræft hos mænd
Børn bliver kloge af vitaminer
Brems aldringen med multivitaminer!
Vælg det rigtige multivitamin-/mineralpræparat – Maximum!
Bamse Bomstærk – multivitaminer/mineraler til dit barn