Calcium

Calcium: Husk dette vigtige mineral!

Calcium er et livsvigtigt mineral med en række forskellige funktioner i kroppen. Således har fx tænder og knogler brug for en hel del calcium for at holde sig stærke og stabile. I blod og væv har calcium vigtige styringsfunktioner for blodstrømmen, immunforsvaret og overførslen af nerveimpulser.

Menneskekroppen kan ikke selv producere calcium, så der skal ske en regelmæssig tilførsel gennem kosten. Derfor er det vigtigt, særligt i perioder med øget calciumbehov, dvs. under vækst, graviditet og amning og blandt ældre, at sørge for en passende tilførsel.

Årsagerne til calciummangel kan også være forkert kost (fx kød og sød sodavand i stedet for grønsager og mælkeprodukter) og calciumtab (fx ved indtagelse af medicin som cortison og vanddrivvende og afførende midler). Ud over en calciumholdig kost (fx mange mælkeprodukter) er det ofte nødvendigt med tilskud af calcium.

Du kan få calcium som enkeltstående kosttilskud eller som en del af et multivitamin-/mineralprodukt. Husk, at calcium går hånd i hånd med D-vitamin – så måske er Kalk+D fra Natur-Drogeriet A/S det helt rigtige for dig.

Læs også
Calcium er et ekstremt vigtigt mineral for kroppenCalcium – et vigtigt mineral helt uden bivirkninger
Calciummangel sat i forbindelse med overvægt
Kalk + D – et godt plus til kosten
Calcium og for højt blodtryk
Calciumtilskud er godt for teenageknogler
Vegetarer mangler ofte calcium
Ragnar Berg: Calciumstofskiftet – et samspil med andre stoffer