Calcium D-vitamin Naturlig støtte til vægttab

Calcium og D-vitamin kan få has på kropsfedtet

Forsøg viser, at man ved at tage calcium og D-vitamin sammen med en kaloriefattig kost kan fremme tabet af kropsfedt mere end med kaloriefattig kost alene.

Er man på slankekur, kan man ved at tage en daglig dosis på 600 mg calcium og 125 I.E. D3-vitamin tabe betydeligt mere kropsfedt over en periode på 12 uger i forhold til personer, der spiser kaloriefattig kost uden kosttilskud. Til gengæld er der ingen forskel med hensyn til samlet kropsvægt. Det viser et forsøg fra Shanghai Institute of Health Sciences.

“De forsøgsdeltagere, der tog calcium og D-vitamin, opnåede et 55,6 % større tab af fedtmasse sammenlignet med kontrolgruppen – på trods af det faktum, at der ikke var en signifikant forskel i ændringerne i kropsvægten grupperne imellem”, skriver forskerne i tidsskriftet Nutrition Journal.

Over 300 mio. voksne lider verden over af fedme, viser de seneste statistikker fra WHO og International Obesity Task Force. De kinesiske forskere rekrutterede 52 overvægtige og svært overvægtige voksne, der ved forsøgets start kun indtog meget lidt calcium, til at deltage i et åben-label, randomiseret og kontrolleret forsøg. Alle deltagerne fik en kaloriefattig kost (-500 kcal pr. dag), og samtidig fik halvdelen tilskud af calcium og D-vitamin.

Efter 12 uger kunne forskerne konstatere, at ud af de 42, der gennemførte forsøget, havde de, der fik tilskud, opnået en “signifikant større reduktion i tabet af fedtvæv” sammenlignet med kontrolgruppen (-2,8 i forhold til 1,8 kg).

“Calcium/D-vitamingruppen udviste også en større reduktion i fedt omkring organerne og i det område ved organerne, hvor der findes fedt”, tilføjer de. “Så vidt vi ved, er dette forsøg et af de få relevante, der undersøger virkningen af kombineret kalk- og D 3-vitaminindtag hos personer med et meget lavt calciumniveau ved at sætte kalkindtaget ved forsøgets start til <600 mg pr. dag som et af kriterierne for deltagelse i forsøget.”

Kalk + D fra Natur-Drogeriet A/S giver dig disse to vigtige næringsstoffer i en og samme tablet!

Læs også
Vægttab – nemme råd til et godt resultat
Vægttab giver 7 sundhedsfordele
Spis calcium – det øger fedttabet…
Calcium og D-vitamin mindsker knogletab
Calciummangel sat i forbindelse med overvægt
D-vitamin – får du nok?
Øvelser, der kan hjælpe dig med at tabe dig og få det bedre

Kilde
Nutrition Journal, 2013, 12:8, doi:10.1186/1475-2891-12-8.