Naturlig støtte til vægttab Urter og krydderier

Hvid te bekæmper fedt

Hvid te bekæmper fedtI en artikel offentliggjort online i tidsskriftet Nutrition & Metabolism afslører en gruppe tyske forskere, at et ekstrakt af hvid te – det mindst forarbejdede produkt fra teplanten Camellia sinensis – forhindrer dannelse af nye fedtceller, der udgør kroppens fedtvæv, og medvirker til at forbrænde og nedbryde fedt i eksisterende fedtcel­ler, hvilket kan være en hjælp i kampen mod fedme.

Hvid te fremstilles af knopperne og de første blade på de planter, der bruges til at lave grøn te og den sorte te, som vi drikker mest af i de vestlige lande. Eftersom det er den mindst forarbejdede te, indeholder den flere aktive stoffer, der kan påvirke menneskets celler, fx methylxanthin (fx koffein) og epigallocatechin-3-gallat (EGCG) – som ifølge forfatterne giver mange af de anti-fedtdannende virkninger, de påviste i deres forsøg.

Teen kan desuden øge stofskiftet og fremme vægttab, fordi den har en meget høj koncentration af antioxidanter sammenlignet med de mere populære grønne varianter. Den mulige fedmebekæmpende virkning ved hvid te er påvist i en række forsøg på menneskelige fedtceller (adipocytter).

Læs også
Anvendelse af urter: Afkog og teudtræk
Fedtforbrændingen – hvad understøtter den?
Plantestoffer er vigtige for dit helbred
Lev længe – drik grøn te
Te har mange gode egenskaber
Rooibush – en sund nydelseste

Kilde
Nutr Metab (London), 1. maj 2009;6(1):20.