Folkesundhed Urter og krydderier

Kræft og grøn te

Der er spekuleret og forsket meget i sammenhængen mellem kræft og grøn te. Det heromtalte forsøg kaster endnu engang lys over spørgsmålet.

Ved et forsøg med 8.552 personer på 40 år og derover i byen Saitama i Japan kunne man i løbet af en ni år lang opfølgningsperiode påvise 384 tilfælde af kræftsygdomme. Der var en negativ sammenhæng mellem indtagelsen af grøn te og antallet af kræfttilfælde. Sammenhængen var tydeligst blandt kvinder, der indtog mere end 10 kopper om dagen.

Reduktionen i antallet af kræftsygdomme, der opstår med alderen, er konsistent med, at øget indtagelse af grøn te har en sammenhæng med forsinket udvikling af kræftsygdommen. Den relative risiko for kræft var lavere blandt både kvinder og mænd i de grupper, der fik den største mængde te. Disse epidemiologiske data viser, at grøn te måske har en forebyggende indvirkning på kræft hos mennesker.

Grøn te virker hæmmende på kræftSå ud  over, at grøn te smager dejligt og passer perfekt til en hyggestund, er der også noget at hente på sundheden!

Læs også
Lev længe – drik grøn te
Sådan kan du nedsætte kræftrisikoen med målrettet kost og kosttilskud
Drik grøn te og sænk risikoen for at udvikle diabetes!
Grøn te kan hindre influenza hos ældre
Olivenolie og grøn te mod åreforkalkning
Valleprotein versus kræft, kolesterol og knogletab

Kilde
Imai K et al. Cancer-Preventive Effects of Drinking Green Tea Among a Japanese Population. Preventive Medicine, 1997;26:769-775.