Psoriasis Sund kost og livsstil

Psoriasis og mælkesyre

Brottrunk med mælkesyrebakterier - et middel mod psoriasis?Psoriasis og mælkesyre – kan der være noget at hente i den kombination?

Den hårdnakkede hudlidelse psoriasis anses for at være arvelig, skønt også forskellige andre forhold kan spille ind. Man har tænkt på hormonale faktorer, da flere mænd end kvinder angribes af den. Man har ligeledes haft overdreven nydelse af kød og fedt i søgelyset, fordi det hovedsagelig er overvægtige personer, der lider af psoriasis.

Der findes utallige midler mod psoriasis, der imidlertid alle kun er af forbigående virkning. De bedste resultater er opnået med en radikal forandring af livsførelsen. Det kunne man også iagttage under krigen. Men en tilbagevenden til de vante forhold vil efter kort tids forløb igen få udslettet til at bryde frem.

Gode resultater fra Tjekkiet

Men nu meldes det fra en farmakologisk klinik i Brno i Tjekkiet, at man har opnået gode resultater ved at give patienter, der lider af psoriasis, mælkesyreholdige retter ved siden af deres daglige kost. Efter nogle ugers forløb svinder udslettet ind, og efter ca. 3 måneder er det helt væk. Men undlader man at sørge for det daglige tilskud af mælkesyre, vil udslettet vende tilbage.

Der er to komponenter i mælkesyren, men det er kun den ene, syren, der synes at være virksom over for psoriasis, og den findes ikke i tilstrækkelig mængde i kemiske mælkesyrepræparater. Det er derfor bedst at få mælkesyren i naturlig form: Yoghurt, surmælk, surkål, syltede agurker, valle. Hele kuren er altså så enkel, som den kan være: Spis dagligt en skål frisk tykmælk, frisk yoghurt, lidt surkål eller bruge en vegetabilsk mælkesyredrik med 10 forskellige, sunde mælkesyrebakterier.

Brottrunk og Fermentkorn er to gode produkter med mælkesyrebakterier. Begge forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Fermentkorn med mælkesyre - et middel mod psoriasis?Læs også
Brottrunk til behandling af psoriasis
Brottrunk – sundhed på flaske
Brottrunk og Fermentkorn
Rygning og psoriasis
Øl kan give dig psoriasis
Effektiv kur mod uren hud