Sund kost og livsstil

Spis sundere og få det bedre!

Du er, hvad du spiser!

Sammenhængen mellem kost, fysisk aktivitet og helse er noget, flere og flere er blevet klar over. Dette skyldes uden tvivl, at mange er blevet sig bevidst, at de store forandringer, som er sket i kostvanerne i industrilandene gennem de seneste 50-100 år, har ført til forskellige former for fejlernæring. Kort og godt spiser vi for få plantefibre, for meget animalsk fedt og kød og for meget sukker og salt. Dertil kommer en voldsom stigning i forbruget af nydelsesmidler som tobak, alkohol og kaffe, der sammen med miljøforureningen øger mængden af frie radikaler i vores krop.

Et kapitel for sig er den udbredte anvendelse af kemikalier i kosten i form af konserveringsmidler, emulgering, kunstige smagsstoffer, blegemidler osv. Ingen kan fortælle os, hvilke langsigtede konsekvenser for vores sundhed den samlede anvendelse af kemikalier i kosten kan få.

Natur-Drogeriets levnedsmidler er en hjælp til bedre kostvaner. Ganske enkle korrektioner kan give betydelige helsemæssige gevinster. Fx kan et godt og alsidigt kornprodukt som Jaws have en forbløffende virkning på en dårlig fordøjelse og give øget velvære og energi.

Det, du spiser, har betydning for din helse, dit daglige velvære og dit humør. Hippokrates (ca. 460-377 f.Kr.), der anses for at være den moderne lægekunsts grundlægger, formulerede sætningen: “Din mad skal være din medicin, og din medicin skal være din mad”. Tænk over, hvordan du kan udvikle bedre kostvaner – og husk, at sund kost altid baserer sig på enkle, rene og naturlige råvarer. Vælg levnedsmidler, som ikke er tilsat mystiske kemikalier – så er du godt på vej til at få bedre kostvaner, og bedre kostvaner er simpelt hen fundamentet for den livskvalitet, der giver dig overskud til at være noget for andre.

Spis sundere og få det bedre - fx basis farsmixBasis Farsmix, grov, 100 % vegetabilsk og økologisk

En fin erstatning for kød i den vegetariske kost med masser af sunde næringsstoffer fra sojabønner, mung-bønner, grønne ærter, kikærter, røde linser, azuki-bønner og brune linser. Gluten- og laktosefri.

Jaws, 100 % vegetabilsk og økologisk – og fedtfattigt

Økologisk kvalitetsprodukt, der er godt til både grød og brød og holder maven i orden. Indeholder hvede, rug, byg, havre, hirse, sesamfrø og boghvede.

Sojaform 100 % vegetabilsk, proteinrig og fedtfattig

Soja er sagen! Sojaform er specielt tekstureret, fedtfattig soja, der helt eller delvis kan erstatte kød i et utal af retter – letfordøjelig og økonomisk. Fås som flager og granulat.

Spis sundere og få det bedre - og drik grøn teGrøn Chi te

Teen med håbets farve! Når te skal være sund, så er Grøn Chi te med hvidtjørnblomst det bedste valg – velsmagende og samtidig gavnlig for helsen, idet den bl.a. modvirker de frie radikaler.

Maldon havsalt

Udvundet gennem en århundredgammel proces, hvorunder saltet spontant udkrystalliserer sig i smukke pyramideformer. Verdens fineste gastronomiske salte indeholder ca. 99,4 % natriumklorid sammen med naturligt forekommende mineraler: magnesium, kalium, calcium, jod mv.

Spis sundere og få det bedre - og brug masser af krydderierUrter og krydderier

Inspirationen fra fremmede madkulturer har ændret vores kostvaner og gjort krydderier mere populære end nogensinde. Men urter og krydderier føjer ikke bare spændende smagsnuancer til maden – de indeholder også substanser, der fremmer fordøjelsen og på anden måde gavner vores helse.

Læs også
Spis sundt – spis Middelhavskost
En sund kost skal indeholde vigtige omega-3, -6 og -9 fedtsyrer
Vegetarer har større chancer for at undgå sygdom
Generation 65+ – sund med målrettet kost?
Slank på en sikker måde med komplekse kulhydrater
Grøn Chi te
Maldon – verdens fineste gastronomiske salt
Krydderier, der styrker dit helbred
Linsebøffer
Linsefrikadeller
Mung-bønneret