Sund kost og livsstil Vitaminer & Mineraler

Vitaminer og sund livsstil øger chancen for at overleve brystkræft

Når brystkræft rammer, spørger mange kvinder sig selv, hvad de kan gøre for at øge chancerne for at blive helbredt – og en af vejene er tilskud af vitaminer samt en generelt sund livsstil.

Dette forsøg undersøgte virkningen af multivitaminer på 2.236 kvinder med brystkræft i tidlige stadier. Generelt rapporterede op mod 72 % af følgegruppen om brug af multivitaminer før og
efter diagnosen.

Resultaterne viste, at kvinder, der regelmæssigt tog multivitaminer før og efter diagnosen, spiste mere frugt og grønt og var mere fysisk aktive, havde større chancer for at overleve brystkræften.

Maximum med 13 vitaminer, 10 mineraler samt ginseng er et godt bud på et multivitaminpræparat, der kan medvirke til at øge chancen for at overleve brystkræft.

Vitaminer, fx i form af en multivitamintablet som Maximum, kan medvirke til at øge chancen for at overleve brystkræftLæs også
Multivitaminer medvirker til at mindske risikoen for kræft
Vegetarer har lavere risiko for visse kræftsygdomme
Selen kan måske øge chancerne for at overleve brystkræft
Slanke, fysisk aktive kvinder har lavere risiko for brystkræft
Livsstilsfaktorer og kræft
Multivitaminer holder på næringsstofferne hos ældre
B-vitaminer kan måske beskytte kvinder over 65 mod kræft
Soja kan medvirke til at forebygge og behandle kræft

Kilde
Kwan ML et al. Multivitamin use and breast cancer outcomes in women with early-stage breast cancer: the Life After Cancer Epidemiology study. Breast Cancer Res Treat, 2011;130(1):195-205.