Godt at vide Magnesium

Magnesium hjælper patienter med hjertelammelse

Forskere ved universitetet i North Carolina har opdaget, at intravenøs magnesium formindsker hyppigheden og alvorligheden af hjerterytme-forstyrrelser hos patienter med hjertelammelse.

21 mænd og ni kvinder med en gennemsnitsalder på 49 år deltog i et dobbeltblindet, placebo-kontrolleret overkrydsningsforsøg (alle får både aktivt stof og uvirksomt stof i løbet af en periode, og hverken læge eller forsøgsperson ved, hvornår hvilket gives).

Magnesium hjælper patienter med hjertelammelseDen virksomme behandling bestod af en indsprøjtning af 0,3 mEq/kg magnesiumklorid i en 5 % druesukker/vand opløsning, efterfulgt af 24 timers infusion af en druesukker/vand/magnesiumklorid opløsning (0,08 mEq/kg pr. time). Placebobehandlingen var den samme med undtagelse af, at druesukker/vand opløsningen ikke indeholdt magnesiumklorid. Resultaterne viste, at

  • antallet af PVCs (for tidlige hjertekammersammentrækninger) pr. time var 53 % lavere i gruppen, der var blevet behandlet med magnesium, sammenlignet med placebogruppen
  • antallet af tilfælde med hurtig hjerterytme (ventrikulær tachycardi) var 69 % lavere i magnesium-gruppen
  • hos de patienter, der fik tachycardianfald, var pulsen betydelig lavere under episoden end i placebogruppen (143 slag/minut sammenlignet med 179 slag/minut).

Forskerne anbefaler, at en større undersøgelse bliver iværksat for at finde ud af, om indtagelse af magnesium har en lignende virkning.

Læs også
Magnesium kan mindske risikoen for at dø af hjertesygdom
Magnesium normaliserer hjerterytmen
Magnesium og hjertesygdom
Forhøjet blodtryk og magnesium
Magnesium beskytter mod inflammation og endothelial dysfunktion
Magnesium til ældre mødre
Magnesiummangel og metabolisk syndrom

Kilde
Sueta CA et al. Effect of acute magnesium administration on the frequency of ventricular arrhythmia in patients with heart failure. Circulation, bd. 89, nr. 2, 1994.