Godt at vide Kosttilskud

Tranebærhøst

Tranebærhøst er en speciel affære. Størstedelen af bærrene høstes våde – dvs., at avlerne fra midten af september sætter deres marker under vand og løsner bærrene ved hjælp af høje eller svømmende ‘hvirvelmaskiner’.

Der hældes ca. 30 cm vand ud over de sumpe, hvor tra­nebærbuskene gror. Hvert tranebær har fire små luftlommer, som gør, at de flyder ovenpå. En maskine, der kan minde lidt om en græsslåmaskine med et påhæftet piskeris, kører rundt i sumpen – altid i samme retning, så buskene ikke beskadiges – og brækker de små stilke, der holder bærrene, som derefter flyder op mod overfladen.

Derefter skal tranebærrene indsamles. Landarbejdere i vandtætte dragter vader ud i vandet og fejer dem sammen til store, runde indhegninger, der skubbes hen mod kanten af sumpen og suges af en vakuum-pumpe op i en lastvogn, som kan indeholde 10 tons frugt. Derefter transporteres bærrene til forarbejdning.

Tranebærhøst: Få nytte af de små bær i form af Tranebær KapslerRegelmæssig indtagelse af tra­nebærsaft kan forebygge urinvejsinfektioner. Du kan også vælge at udnytte det lille røde bær i form af Tranebær kapsler fra Natur-Drogeriet A/S. Fås i bøtte med 90 kapsler.

Læs også
Tranebær i kapsler – så slipper du for tilsat sukker
Tranebær mod urinvejsinfektion
Tranebær kan mindske risikoen for kræft i spiserøret
Plantestoffer er vigtige for dit helbred
Bær er propfyldt med sundhedsfremmende stoffer
Urinvejsinfektioner øger blodproprisiko
Drikker du nok?
Gyldenris: Te med vanddrivende effekt