Kosttilskud Urinvejslidelser

Pollen mod prostataforstørrelse

Kan pollen være en mulighed mod prostataforstørrelse

Det er stadig en medicinsk gåde, hvordan prostataforstørrelse opstår. Denne folkesygdom, som millioner af mænd rammes af, markerer sig i første omgang som problemer med at tømme urinblæren. Ganske vist findes der virksom medicin mod prostatahyperplasi, men de fleste præparater har store bivirkninger på andre organer og kropsfunktioner. Nu har omfattende undersøgelser på det seneste vist, at man i mange tilfælde kan opnå fremragende resultater med naturmidler.

Specielt bemærkelsesværdigt er et præparat fremstillet af bipollen. Videnskabsfolk har slået fast, at kimcellerne i blomsterplanterne udøver en ganske bestemt, formentlig hormonelt betinget indflydelse på organvævet i blærehalskirtlen. Faktum er, at blomsterpollen får betændelse til at klinge af, også i prostata, og det uden én eneste form for skadelig bivirkning.

Men det er ikke kun betændelse i den kastanjestore mandekirtel, der forsvinder med bipollen – også væksten i kirtlen påvirkes i gunstig retning. Hos patienter har pollenbehandling igennem en periode på nogle uger givet en væsentlig forbedring af urintømningen og en formindskelse af resturinen. Resturin dannes, når blæren ikke tømmes fuldstændigt på grund af en forstørret eller betændt prostata.

Naturligvis bør også naturpræparater kun anvendes efter samråd med en urolog – kun en ekspert kan afgøre, om sådanne midler eventuelt kan have en virkning, eller om der i specielle tilfælde er behov for yderligere behandling.

Pollen forhandles af Natur-Drogeriet A/S og findes i både konventionel og økologisk form. Produkterne kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Pollen spiller en rolle ved prostataforstørrelse

Læs også
Pollen – hvorfor er det så vigtigt?
Pollen – superfødevare for alle pengene
Pollen: Et naturligt næringsstof med masser af fordele
Naturlægens bedste prostata-kur
Lycopen og zink giver en sundere prostata
Prostataforstørrelse (BPH) er ikke kræft
Marietidsel kan medvirke til at hæmme prostatakræft
Raffineret korn øger risikoen for nyrekræft og BPH

Kilde
Mann + Frau, Bd 3. Neuer Tessloff Verlag, Hamburg