Hjerte Hjerte-/kredsløbssygdomme

Krillolie med omega-3 hjælper patienter med kronisk hjertesvigt

Ifølge forskningsresultater offentliggjort i det britiske fagtidsskrift Lancet og præsenteret for European Society of Cardiology virker fiskeolie (fx krillolie) måske lidt bedre end almindeligt anvendte kolesterolsænkende lægemidler til patienter med kronisk hjertesvigt – og dermed underbygges teorien om, at behandling af patienter med hjertesvigt kræver mere end blot lægemidler.

Krillolie er godt til patienter med kronisk hjertesvigtMan har længe vidst, at omega-3 fedtsyrer fra fisk som laks og tun virker beskyttende på hjertet og hjernen, men forskerne er ikke helt sikre på hvordan – men da cellemembranerne er opbygget af fedtsyrer, kan fiskeolien måske medvirke til at erstatte og styrke disse membraner med omega-3. Lægerne mener desuden, at man kan få samme fordele ved at indtage billigere alternativer, fx tilskud af fiskeolie. Fiskeolie menes at kunne øge kroppens indhold af det “gode” kolesterol og muligvis stabilisere det elektriske system i hjertecellerne, så man undgår unormal hjerterytme.

Ifølge formanden for American College of Cardiology ændrer dette forsøg ved sandhedsværdien af de nuværende beviser for fiskeolie, og de amerikanske retningslinjer for indtag af fiskeolie vil formentlig blive ændret, så man anbefaler flere hjertepatienter at spise mere fisk eller tage tilskud. Han siger: “Dette er en lavteknologisk løsning, som kan hjælpe alle patienter med kredsløbsproblemer”.

Om krillolie fra Antarktis

Ligesom fiskeolie indeholder Antarktisk Krillolie kapsler, der fremstilles af lyskrebs, både omega-3 fedtsyrer, eicosapentaen-syre (EPA) og docosahexaen-syre (DHA) – men sammensat i en anden form. De fleste fiske- og torskeleverolier er i triglycerid-form, men Antarktisk Krillolie er i fosfolipid-form, der er mere stabil og desuden indeholder den naturligt forekommende og stærke antioxidant astaxanthin, som medvirker til at stabilisere processen yderligere.

AkerBioMarines unikke Eco-HarvestingTM teknologi garanterer bæredygtig og miljøbevidst høst af krillolie fra Antarktis. SuperbaTM Krill er det eneste tilskud af marint olie med 100 % produktsporing. AkerBioMarine arbejder tæt sammen med Verdensnaturfonden i Norge om at sikre bæredygtig udnyttelse af krill-ressourcer i de uberørte vande ved Antarktis.

Indhold 1 kapsel 2 kapsler
Superba krill olie 500 mg 1000 mg
Fedtsyreindhold
Marine fosfolipider 200 mg* 400 mg*
Omega-3 fedtsyrer 115 mg* 230 mg*
  • heraf EPA
57,5 mg* 115 mg*
  • heraf DHA
32,5 mg* 65 mg*
Astaxanthin 25 mg* 50 mg*

* = RI (referenceindtag) er ikke fastlagt.

Læs også
Antarktisk Krill – hvad er det?
Antarktisk Krillolie er godt for kvindehjerter
Krillolie – mere målrettet mod inflammation end fiskeolie
Omega-3 fedtsyrer er nøglen til et sundt kredsløb
Omega-3 fedtsyrer og hjertesvigt
Antarktisk Krillolie har en positiv virkning på dit kolesteroltal
Astaxanthin holder dit hjerte sundt
Nitroglycerin – dynamit for cellerne