B6-vitamin (Pyridoxin) B9-vitamin (Folsyre) Hjerte-/kredsløbssygdomme

B6-vitamin og folsyre beskytter mod sygdom i kranspulsårerne

En kost, der er rig på B9-vitamin (folsyre) og B6-vitamin, kan reducere risikoen for de hjertesygdomme, der skyldes en forsnævring af kranspulsårerne, betydeligt. Det har en storstilet undersøgelse af 80.000 kvinder nu påvist.

De deltagere, der havde det højeste indtag af folsyre og B6-vitamin havde 45 % færre tilfælde af hjerteinfarkt end dem med det laveste indtag. I 1980 blev det daglige vitaminindtag hos de på det tidspunkt sunde og raske kvinder i alderen 30-55 år undersøgt ved hjælp af spørgeskemaer over deres kostvaner. I løbet af de følgende 14 år havde 939 af kvinderne mellem 30-55 år haft et hjerteanfald.

Undersøgelsens optimale dagsdosis på 400 mikrogram folsyre og 3 mg B6-vitamin ligger betydeligt over tidligere anbefalinger.

Undersøgelsen påviste også, hvad man længe har vidst: At begge vitaminer er i stand til at sænke koncentrationen af det aggressive stofskifteaffaldsprodukt homocystein i blodet. Homocystein kan beskadige blodkar og dermed forhøje risikoen for åreforkalkning og hjerte-/karsygdomme.B6-vitamin og folsyre beskytter mod sygdom i kranspulsårerne

Læs også
Folsyre, B6 og B12 beskytter hjerte og kredsløbB6-vitamin og folsyre beskytter mod sygdom i kranspulsårerne
Homocystein, folsyre, B6-vitamin og B12-vitamin
Folsyre, B6-vitamin og hjertesygdomme hos kvinder
B6-vitamin har mange sundhedsfordele
B6-vitamin – spændende nyheder!
Folsyre til vordende mødre
Folsyre kan måske beskytte hjernen mod Alzheimers
B-vitaminerne har stor betydning for dit helbred