Hjerte-/kredsløbssygdomme Stress, angst og depression

Depression og kredsløbssygdom

Det er et velunderbygget faktum, at der er en sammenhæng mellem depression og kredsløbssygdom, men kan den ene lidelse være medvirkende årsag til udvikling af den anden?

Et forsøg har vist, at depression kan udløse inflammatoriske pro­cesser, der kan føre til kredsløbsproblemer. Personer med depressive sygdomme har vist sig at have et højere blodindhold af inflammatoriske markører i form af C-reaktivt protein og interleukin 6(IL-6), som er kendte risikofaktorer for bl.a. sygdomme i hjertets kranspulsårer.

Perikon er en fin gul blomst, som på mange måder er til at komme i godt humør af. Det er en flerårig urt, som er et almindeligt syn i den danske natur. Du kan købe den i skåret form (både økologisk og konventionelt dyrket), eller du kan vælge at få den i form af perikondråber. Alle produkterne forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og i webshops.

Depression og kredsløbssygdom - måske kan perikon lindreLæs også
Depression og myocardie-infarktDepression og kredsløbssygdom - måske kan perikon lindre
Sundt hjerte eller depression?
Depressioner – naturlig hjælp
Vindruer er gode for kredsløbet
Perikon mod lette til moderate depressioner
Kredsløbet: Latter er vejen til sundhed
Grøn te kan lindre psykiske problemer

Kilde
Rand KL et al. A prospective evaluation of the directionality of the depression-inflammation relationship. Brain, Behavior, and Immunity. 2009;23(7):936-944.