Energi

Rosenrod Complex – et skud energi i kapselform

Et af de mest almindelige alderstegn er tab af fysisk og mental energi. Efterhånden som man bliver ældre, mindskes cellernes evne til at producere energi. Mange forskere mener, at dette celleenergi­underskud er en kritisk faktor for udviklingen af mange degenerative sygdomme.

Den russiske urt rosenrod (Rhodiola rosea) har udvist en bemærkelsesværdig evne til at støtte celle­energiproduktionen. Rhodiola fremmer et højt niveau af ATP (adenosin trifosfat) og CP (kreatin­fosfat) i cellernes energiproducerende organeller, mitochondrierne, og medvirker dermed til produk­tion af flere af de energimolekyler, som er nødvendige for at give energi til de daglige aktiviteter.

Et klinisk forsøg har vist, at rosenrod øger udholdenheden ved træning efter blot en enkelt dosis. I et andet dobbelt-blindet, klinisk overkrydsningsforsøg øgede rosenrod adskillige af de målepunkter, der anvendes ved vurdering af mental præstationsevne, bl.a. associativ tænkning, korttidshukommelse, evne til at regne, koncentrationsevne og hastigheden af den audiovisuelle opfattelsesevne. Man kunne iagttage statistisk signifikante forbedringer efter blot to uger med tilskud af rosenrod.

Rosenrod Complex kapsler fra Natur-Drogeriet A/S kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Rosenrod forbedrer kondition og velbefindende
Rosenrod hjælper mod stress og dårligt humør – og øger din energi
Rosenrod giver mange et bedre liv
Rosenrod giver mitochondrierne ny energi
Et højt dagligt energiforbrug giver dig et længere liv
Urtekapsler med energi – Amazing!

Kilder
Proceedings Institute of Cytology of Russian Academy of Science, 1971;89-92.
Int J Sport Nutr Exerc Metab. Juni 2004;14(3):298-307.
Phytomedicine. Oktober 2000;7(5):365-71.