Folkesundhed Naturmidler

Forbrugererfaring: Kristpalmeolie kurerede mine øjne

En forbruger fortæller…

Jeg havde haft leddegigt i 26 år, da sygdommen også angreb øjnene meget slemt. De blev tørre – så tørre, at jeg kunne vågne om natten og mærke, at øjenlågene var klæbet fast på selve øjnene. Desuden havde jeg værre og værre smerter både i øjnene og ind bag ved øjnene. Jeg kunne ikke tåle dagslys eller lys – et stearinlys på bordet var som et projektørlys. Jeg brugte meget mørke briller og holdt op med at læse, sy og strikke – jeg kunne ikke tåle det i øjnene.

Min datter begyndte at tale om lydbånd til mig. Da var det, min søster gav mig Ny Tid og Vi i julegave, og det første år, jeg holdt bladet, ringede hun til mig og spurgte, om jeg havde set en artikel med titlen “Stæren er kommet” i det nyeste blad, skrevet af Lis Andersen.

Artiklen omhandlede et råd for tørre, svidende øjne, hvor man skulle dryppe øjnene om aftenen med almindelig, frisk kristpalmeolie. Jeg prøvede rådet, selv om to øjenlæger, der havde undersøgt mig, var kommet til det samme resultat: Det var min hornhinde, som var forkalket på grund af min gigt, og det var der desværre ikke noget at gøre ved.

Hver aften i 14 dage dryppede jeg kristpalmeolie i øjnene, medens jeg lå på ryggen i halvmørke og blinkede derefter i ti minutter, hvorefter jeg vaskede olien af. Så holdt jeg en pause på otte dage og gentog så processen i nye 14 dage. Allerede efter første kur hjalp det, og jeg har nu de sidste 3 år syet, læst og strikket igen alene på grund af kristpalmeolie.

Det viser, at man aldrig skal give op! Jeg har gentaget kuren flere gange efter behov. Tak for opskriften!

Med venlig hilsen
N.D.

Læs også
Kristpalmeolie kan bruges til mange formål
Ask mod gigtlidelser
Spis rigtigt og få et bedre syn!
Tørre øjne på grund af skadelige stoffer i miljøet
Ligtorne – hjælp til en af hverdagens plager