Kosttilskud Søvn Søvn

Baldrian/humle-tabletter forbedrer søvn og mindsker nervøsitet

Kæmper du med dårlig søvn, nervøsitet, depressive tilstande og angst, kan du i langt de fleste tilfælde få effektiv hjælp af den lille uanselige urt baldrian (Valeriana officinalis) og den forstærkende humle (Humulus lupulus), der indvirker på det motoriske nervesystem.

Baldrian/humle-tabletter forbedrer søvn og mindsker nervøsitet

Lidt historie

Baldrian har været anvendt siden oldtiden og middelalderen og er blevet rost og anbefalet af så store navne som Hippokrates, den Hellige Hildegard og Paracelsus for sin velgørende, afspændende virkning. I forrige århundrede blev der været gennemført en omfattende forskning af baldrianplantens rod, der er udgangspunktet for den medicinske anvendelse. Men først i 1966 kom man på sporet af de virksomme stoffer, de såkaldte valepotriater, og yderligere ca. 60 kemiske substanser. Man har også fastslået, at der findes mange forskellige baldrianarter – alene i Mexico har man fundet over 200 varianter – og at indholdet af kemiske substanser svinger betydeligt fra variant til variant. Derfor kan den medicinske effekt af forskellige baldrianpræparater, der findes på markedet, svinge og være stærkt afhængig af kvaliteten af de råstoffer, der har været brugt ved fremstillingen.

Indhold

Baldrian/humle-tabletter, der forhandles Danmarks ældste naturmiddelfirma, Natur-Drogeriet A/S, Hørning, er fremstillet af baldrian med et højt indhold af de virksomme valepotriater. Tilsætningen af humle og det ideelle forhold mellem to plantesubstanser forstærker baldrianvirkningen.

Anvendelse

I dag bruges baldrian i stigende omfang som et problemløst og bivirkningsfrit naturmedicinsk alternativ til de gængse og ofte ikke ufarlige psykofarmaka. Baldrian/humle-tabletter er et rent naturprodukt og ikke vanedannende. Tabletterne har vist sig at have en meget gunstig virkning på mennesker med søvnproblemer og forskellige nervøsitetsbetingede tilstande, idet præparatet udøver en dæmpende virkning på centralnervesystemet: Søvnløshed, søvnforstyrrelser eller forkortet søvn. I visse tilfælde berettes om, at tabletterne får ellers tilbagevendende mareridt til at høre op, og personer, der lider af stress eller nervøsitet, beroliges og afspændes.

Læs også
Baldrian til en god nats søvn
RoliNAT virker mod stress om dagen og søvnløshed om natten
Tryptofan forbedrer din søvn
Melatonin – vejen til en god nattesøvn
Serotonin er vigtigt for vores moralske dømmekraft
Er du nervøs og irriteret? Måske mangler du calcium?
Forbrugererfaring: Baldrian og humle mod irritationshoste
Forbrugererfaring: RoliNAT hjalp på søvnproblemer og nedtrykthed
Beroligende mandelmælk med honning