Kosttilskud Søvn Søvn

Tre kostråd, der gi’r bedre søvn

Søvnen er vigtig, hvis du træner meget, fordi kroppen bliver, repareret og opbygget, mens du sover. God søvn er også det stærkeste naturlige stimuli for øget produktion af væksthormon. Disse kostråd kan hjælpe, hvis du har problemer med at falde i søvn eller sove igennem.

Spis kulhydrater før sengetid

Et let måltid med højt indhold af hurtigt optagelige kulhydrater for sengetid gør det lettere at falde i søvn ved at påvirke hjernens kemiske balance. Snup fx en banan, en honningmad eller et glas saft.

Undgå proteiner før sengetid

Sen aftensmad med et højt proteinindhold eller proteinrige fødevarer lige for sengetid kan forstyrre søvnen ved at have den modsatte virkning på hjernen som kulhydrater. Derfor er det bedre at spise grovbrød med marmelade alene end grovbrød med både ost og marmelade, da osten indeholder meget protein.

Undgå stimulanser om aftenen

Lad være med at indtage stimulerende stoffer om aftenen. Det omfatter kaffe, te, kakaomælk, cola og chokolade.

Og så kan du ty til lidt hjælp fra naturens hånd:

  • TryptoNAT® kapsler er aminosyren tryptofan kombineret med kendte urter som baldrian, der hjælper dig til at falde i søvn, og vitaminer og mineraler, heriblandt magnesium, der medvirker til, at du føler dig mindre træt og udmattet.
  • RoliNAT kapsler er et ikke-vanedannende naturmiddel, der har hjulpet rigtigt mange mennesker til bedre søvn. RoliNAT fjerner spændinger og tankeflugt og får dig til at glide blidt ind i søvnen – uden ubehagelige eftervirkninger den følgende dag.
    RoliNAT påvirker din søvn

TryptoNAT påvirker din søvn

Læs også
Sov godt – og længe nok!
Rygning kan føre til søvnforstyrrelser
Søvn påvirker dine kognitive evner
Kaffe om aftenen ødelægger nattesøvnen
Tryptofan forbedrer din søvn
RoliNAT virker mod stress om dagen og søvnløshed om natten
Methyl B12 – også godt for søvnen