Hjerne Kosttilskud Naturmidler

Ginkgo biloba til din hukommelse

Ekstrakt fra bladene af det kinesiske træ ginkgo biloba har længe været en højt skattet kur mod tab af hukommelse – også selv om man fra videnskabeligt hold har afvist påstandene. Men nu er samme forskere måske ved at vende rundt på tallerkenen.

Alzheimer-foreningen i Storbritannien har igangsat en større gennemgang af de kliniske forsøg. Denne gennemgang giver “lovende beviser” for, at kosttilskud indeholdende ginkgo biloba kan forbedre hukommelse og mental funktionsevne hos personer med demens. Forskerne baserede denne konklusion på en gennemgang af 33 kliniske forsøg. De konkluderede desuden, at ginkgo er sikkert i brug og ikke har større bivirkninger.

Storstilet undersøgelse

Ginkgo biloba er godt for hukommelsen

For yderligere at teste urtens evne til at styrke hukommelsen har den britiske Alzheimer-forening annonceret iværksættelsen af en storstilet placebokontrolleret undersøgelse af 400 personer med demens i samarbejde mellem Imperial College og Royal London Homeopathic Hospital. Det vides nemlig endnu ikke, hvad det er for bestanddele i ginkgo, der giver urten dens virkning, og netop dette spørgsmål håber man at kunne afgøre med denne undersøgelse. Men forskerne har en række teorier. “Ginkgos medicinske virkning menes at stamme fra urtens evne til at få blodkarrene til udvide sig, ved at forbedre blodforsyningen til hjernen og ved at fortynde blodet, således at det har mindre tendens til at danne blodpropper,” siger Dr. James Warner, underviser og konsulent i ældrepsykiatri ved Imperial College London, til Reuters. “Ginkgo har formentlig en række antioxidante virkemåder, som beskytter nervecellerne mod biologisk ’rust’. Og disse virkemåder kunne tyde på, at ginkgo kan nedsætte hastigheden på den degenerative proces.”

Læs også
Ginkgo biloba beskytter og bevarer din hjerne
Ginseng og ginkgo biloba – et godt makkerpar
Genvej til bedre hukommelse
Folsyre kan styrke hukommelsen hos ældre
Bevæg dig – og hold krop og hjerne i god form
Kosttilskud kan styrke hukommelse og forarbejdning af data
Hukommelsen svigter efter kemoterapi
E-vitamin beskytter mod bivirkninger ved kemoterapi

Kilde
Energy Source, januar/februar 2003