Diabetes Urter og krydderier

Drik grøn te og sænk risikoen for at udvikle diabetes!

American Journal of Clinical Nutrition skriver, at risikoen for at udvikle diabetes og risikoen for at dø af sygdommen falder, hvis man dagligt drikker grøn te.

En kinesisk forskergruppe har vurderet data fra spørgeskemaer udfyldt af 26.162 diabetikere og 461.074 ikke-diabetikere i alderen 30-79 år. Deltagerne svarede bl.a. på, hvilke typer te de drak og i hvor store mængder.

Beskrivelse af forsøg med grøn te

De deltagere, der ved forsøgets start ikke led af diabetes, blev fulgt i en periode på gennemsnitligt 11,1 år, hvor i alt 17.434 blev diagnosticeret med diabetes type II. Risikoen for at udvikle diabetes var 3 % lavere blandt de deltagere, der dagligt drak te sammenlignet med dem, der ikke havde drukket te det foregående år. For grøn te lå dette tal på 8 %.

Blandt diabetikerne døde 6.572 deltagere i løbet af opfølgningsperioden (10,6 år). De diabetikere, der drak grøn te hver dag, havde en 10 % lavere risiko for at dø af sygdommen i forhold til dem, der ikke drak grøn te.

”Så vidt vi ved, er dette langt det største følgegruppeforsøg, som samlet har undersøgt sammenhængen mellem indtagelse af te og langsigtet risiko for at udvikle diabetes type II og for at dø af sygdommen eller dens komplikationer”, skriver forfatterne. ”Et dagligt indtag af grøn te gav en lavere risiko for diabetes type II og dødsfald hos patienter med diabetes. Sammenhængen med andre tetyper var ikke signifikant.”

Drik grøn te og sænk risikoen for at udvikle diabetes!Læs også
Diabetes – find ud af, om du er i risikozonen!
Diabetes type II – naturmidler, der støtter dine livsstilsvalg
Diabetes og grøn te
Faste omdanner kolesterol til energi og reducerer risiko for diabetes
Zink mindsker risikoen for diabetes type II
Nødder forebygger diabetes og er gode for hjertet
Grøn te og kaffe er godt for diabetikere
Grøn te – en moderne drik
Nigellafrøets diabetes-hæmmende virkning
For meget jern synes at øge kvinders risiko for diabetes type II

Kilde
https://www.lifeextension.com/whatshot/2021/7/july-whats-hot-articles#low