Urter og krydderier

Bukkehornsfrø: Et alsidigt naturmiddel

Bukkehornsfrø er et alsidigt naturmiddelBukkehornsfrø er et meget alsidigt naturmiddel med en meget karakteristisk duft.

Bukkehorns latinske navn Trigonella foenum-graecum betyder “græsk hø”, og det er en plante, der i stigende grad udnyttes medicinsk. Frøene indeholder op til 30 % slim, protein, lecithin, vitaminer og andre værdifulde opbygningsstoffer. Den indeholder også et stof, diosgenin, som man bruger til fremstilling af svangerskabsforebyggende midler og til kønshormonbehandling. Arkæologer har fundet ud af, at de gamle ægyptere brugte bukkehorn som levnedsmiddel, lægemiddel og til balsamering. I Indien har planten i umindelige tider været en bestanddel af nationalkrydderiet karry.

1-2 tsk. af de hele eller knuste frø nedsvælges morgen og aften sammen med et glas vand, eller der laves et teudtræk i samme mængdeforhold, trækketid 10-15 minutter. Dette bruges som et generelt udrensende middel ved uren hud, betændelsestilstande, tandkødsbetændelse og diabetes. Gunstig for muskeludviklingen og derfor egnet til bodybuildere og andre sportsfolk. Fås også som kapsler (sammen med hørfrø) i A. O. Hansens 103 kapsler.

Bukkehornsfrø er et alsidigt naturmiddel og fås også som kapslerLæs også
Bukkehorn – masser af gode egenskaberBukkehornsfrø er et alsidigt naturmiddel
Bukkehorn giver dine muskler krydderi
Bukkehorn: Effektiv mod diabetes og mavebesvær
Ingefær og bukkehorn mod hjerteanfald og diabetes
Bukkehornsfrø mod fodsvamp
Planteekstrakter giver håb om nye antibiotika
Forbrugererfaring: Rask med A. O. Hansens 103

Kilder
Das Grosse Kräuterbuch, 1982, uforandret optryk af førsteudgaven fra 1945, Verlag Otto Walter AG
The Complete Book of Herbs, Dorling Kindersley Ed., 2. Oplag, London 1982.
Sundhed og Velvære, april 1991.