Kosttilskud Sund kost og livsstil Urter og krydderier

Karry en gang om ugen kan modvirke demens

Forskningsresultater fra Duke University i North Carolina tyder på, at indtagelse af karry en eller to gange om ugen kan medvirke til, at man undgår Alzheimers og demens. Nøglen hedder curcumin, et at indholdsstofferne i krydderiet gurkemeje.

Curcumin synes at kunne forebygge spredningen af den amyloid-proteinplak i hjernen, der menes at være årsagen til demens. Forskere er netop nu i gang med at teste højere doser for at se, om de kan øge virkningen, og et klinisk forsøg er undervejs ved University of California, Los Angeles, hvor man tester curcumins virkning på Alzheimer-patienter.

I Indien, hvor man regelmæssigt spiser karry, er antallet af demenspatienter overraskende lavt, og selv om man endnu ikke kender årsagen, er det britiske Alzheimers Society meget interesseret i at udforske de potentielle sundhedsfremmende virkninger ved curcumin til beskyttelse af hjernen Det­te kan være en billig, lettilgængelig og sikker behandlingsform, der kan ændre livskvaliteten for de tusinder af mennesker, der lider af demens.

Karry en gang om ugen kan være med til at bremse demens

Læs også
Antioxidanter i kosten modvirker kognitiv svækkelse
Krydderier, der styrker dit helbred
Krydderier får ikke bare maden til at smage bedre…
Kender du advarselstegnene for demens?
Curcumin viser lovende takter mod Parkinsons
Curcumin har mange helbredende og sundhedsfremmende egenskaber
Curcuma: Den sikre måde at tabe sig på!