Gigt og andre sygdomme i bevægeapparatet Kosttilskud

Slidgigt: Glucosamin og ingefær er bedre end ibuprofen

Ibuprofen er et velkendt middel mod slidgigt, men lægemidlet har bivirkninger, som man ikke finder hos hverken glucosamin eller ingefær – og disse to naturprodukter er mindst lige så effektive som Ibuprofen.

En undersøgelse af slidgigtpatienter sammenlignede en gruppe på 18 mænd og kvinder (og en gennemsnitsalder på 58,4 år), som fik 1.500 mg glucosaminsulfat dagligt, med en gruppe på 20 mænd og kvinder (og en gennemsnitsalder på 57,2 år), som fik 1.200 mg ibuprofen dagligt har vist, at symptomerne forsvandt langsommere hos glucosamin-gruppen end hos ibuprofen-gruppen, men til gengæld var virkningen efter 2 måneder langt bedre for glucosamin-gruppen, som desuden oplevede færre bivirkninger.

Blandt 261 mænd og kvinder med slidgigt i knæet og en gennemsnitsalder på 65,2 år viste det sig, at 225 mg ingefær 2 gange dagligt reducerede patienternes knæsmerter betydeligt i stående og gående stilling. Samtidig observerede man en yderligere reduktion i acetaminophen­behovet hos ingefærgruppen i forhold til kontrolgruppen.

Ingefær er effektivt mod smerter forårsaget af slidgigtLæs også
Slidgigt og ingefær
Brændenælder lindrer slidgigt og ledbetændelse
Ingefær – Østens lækre multimedicin
Slidgigt og leddegigt: Kun smerten er den samme
Stærke lårmuskler forebygger slidgigt i knæene
Professor slår alarm over ibuprofen
Artroskopi mod slidgigt i knæet? Ikke den store gevinst at hente…

Kilder
Lopes Vaz. Curr Med Res Opin. 1982, 8(3) 145-149 38101.
Altman RD, Marcussen KC. Arthritis Rheum. November 2001, 44(1) 2531-2538.