Hjerte PMS og overgangsalder

Antarktisk Krillolie er godt for kvindehjerter

Antarktisk Krillolie med omega-3 fedtsyren docosahexaen-syre (DHA) har vist sig at have en positiv indvirkning på risikofaktorer for kredsløbssygdomme. Derfor satte forskere ved Department of Human Biology and Nutritional Science ved University of Guelph i Guelph, Ontario, Canada, sig for at undersøge syrens virkning på hjertet hos kvinder, der havde overstået overgangsalderen – med eller uden hormonbehandling.

Forsøgsresultaterne viste, at DHA-tilskuddet havde en positiv indflydelse på udvalgte risikofaktorer for kredsløbssygdom. Forsøget, som var et dobbeltblind, placebo-kontrolleret overkrydsningsforsøg, omfattede 18 kvinder, der havde taget hormoner, og 14, som ikke havde. De fik 2,8 g DHA om dagen i 28 dage med en seks ugers udvaskningsperiode mellem forsøgets to dele.

Antarktisk Krillolie er godt for kvindehjerterFor alle kvinder i forsøget gjaldt, at DHA-tilskuddet gav

  • en 20 % reduktion i serumindholdet af triglycerider
  • 8 % forøgelse af HDL-kolesterolet
  • 28 % lavere samlet forhold mellem triglycerider og HDL
  • 7 % stigning i hvilepulsen

hvilket får forskerne til at konkludere, at DHA-tilskud kan “have en positiv indvirkning på risikofaktorer for kredsløbssygdomme hos kvinder, der har overstået overgangsalderen “.

Om krillolie fra Antarktis

Ligesom fiskeolie indeholder Antarktisk Krillolie, der fremstilles af lyskrebs, både omega-3 fedtsyrer, eicosapentaen-syre (EPA) og docosahexaen-syre (DHA) – men sammensat i en anden form. De fleste fiske- og torskeleverolier er i triglycerid-form, men Antarktisk Krillolie er i en fosfolipid-form, der er mere stabil og desuden indeholder den naturligt forekommende og stærke antioxidant astaxanthin, som medvirker til at stabilisere processen yderligere.

AkerBioMarines unikke Eco-HarvestingTM teknologi garanterer bæredygtig og miljøbevidst høst af krillolie fra Antarktis. SuperbaTM Krill er det eneste tilskud af marint olie med 100 % produktsporing. AkerBioMarine arbejder tæt sammen med Verdensnaturfonden i Norge om at sikre bæredygtig udnyttelse af krillressourcer i de uberørte vande ved Antarktis.

Antarktisk Krillolie i kapsler er fremstillet frisk af bæredygtige krill-afgrøder fra Det Arktiske Ocean og er af højeste renhed. Antarktisk Krillolie er din bedste kilde til omega-3 fedtsyrer!

Indhold 1 kapsel 2 kapsler
Superba krill olie 500 mg 1000 mg
Fedtsyreindhold
Marine fosfolipider 200 mg* 400 mg*
Omega-3 fedtsyrer 115 mg* 230 mg*
  • heraf EPA
57,5 mg* 115 mg*
  • heraf DHA
32,5 mg* 65 mg*
Astaxanthin 25 mg* 50 mg*

* = ADT (anbefalet daglig tilførsel) er ikke fastlagt.

Antarktisk Krill olie kapsler fra Natur-Drogeriet A/S kan købes hos Matas og i helsekostforretninger.

Læs også
Krillolie med omega-3 hjælper patienter med kronisk hjertesvigt
Astaxanthin holder dit hjerte sundt
Omega-3 fedtsyrer og hjertesvigt
Kvinder glemmer at tænke på hjertet
Kosttilskud og motion reducerer risikoen for hjerteproblemer hos kvinder
Lycopen kan halvere risikoen for hjertesygdom hos kvinder
Kvinder med diabetes har forøget risiko for hjertesygdom

Kilde
American Journal of Clinical Nutrition 79(5):765-773, 2004.