PMS og overgangsalder

Dioxin impliceret i endometriose

Man anslår, at mere end fem millioner kvinder i USA lider af endometriose. Sygdommen kendetegnes ved, at væv fra livmoderslimhinden findes i underlivet, blæren, tarmene eller æggestokkene, og den leder ofte til blødning og sterilitet.

Årsagen kendes ikke, men forskere ved flere internationale helsecentre mener nu, at dioxin måske er impliceret. Mistanken skyldes en opdagelse, der blev gjort fornylig på universitetet i Wisconsin. Her fandt forskere, at 71 % af en gruppe rhesusabehunner, der fik kost indeholdende dioxin (25 dele til 1 milliard), udviklede moderat til alvorlig endometriose i løbet af fire til seks år. Man fandt ingen tilfælde af endometriose hos aber, der spiste dioxin-fri kost.

Forskere ved National Institute for Health Sciences North Carolina nærer mistanke om, at andre polyklorerede bifenyler (PCB’er) end dioxin også er implicerede i udvikling af sygdommen.

C- og E-vitamin forhandles af Natur-Drogeriet A/S. E-vitamin findes i kapsler med 245 mg, mens C-vitamin findes i flere varianter: Tabletter, pulver og som liposomale kapsler. Alle produkter kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

C-vitamin har indvirkning på endometrioseLæs også
Kvinders helbred: PMS og endometrioseE-vitamin har indvirkning på endometriose
C- og E-vitamin er effektivt mod endometriose-smerter
C-vitamin er vigtigere, end du tror
E-vitamin: Hvad kan det gøre for dig?
Kosttilskud mod menstruationsproblemer
Barnløshed (sterilitet/ufrugtbarhed)

Kilde
Science, Vol. 262, 1993, p. 1373.