Hjerte Vitaminer & Mineraler

Multivitaminer medvirker til at forebygge hjerteanfald

Lave doser af multivitaminer kan forebygge myocardie-infarkt (hjerteanfald). Det viser et epidemiologisk forsøg foretaget ved Karolinska Instituttet og Karolinska Hospital i Stockholm.

Forskerne undersøgte sammenhængen mellem almindeligt tilgængelige vitaminer og hjerteanfald hos personer i alderen 45-70 år med bopæl i Sverige, hvor befolkningen generelt spiser relativt lidt frugt og grønt, og fødevarerne ikke er beriget med folsyre.

Forsøget omfattede 1.296 førstegangstilfælde af ikke-dødelig myocardie-infarkt, og 1.685 kontrolpersoner, der matchede forsøgspersonerne med hensyn til alder, køn og andre faktorer. Blandt kontrolpersonerne tog 57 % af kvinderne og 35 % af mændene kosttilskud, mens 42 % af kvinderne og 27 % af mændene med hjerteanfald tog vitaminer.

Den omvendte sammenhæng ændrede sig ikke, når forskerne justerede for sunde levevaner som fx indtagelse af frugt og grønt, indtagelse af kostfibre, rygning og fysisk aktivitet. Forskerne konkluderer, at deres resultater viser, at små doser af multivitaminer kan medvirke til primær forebyggelse af myocardie-infarkt.

Maximum – multivitaminer, der kan medvirke til at forebygge hjerteanfald. Forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Maximum - vitaminer, mineral og andre gode stoffer, der kan medvirke til at forebygge hjerteanfaldLæs også
Multivitaminer virker på hele din krop og din helse
Hjerteanfald af forkert kost – hvordan undgås det?
Sådan kan E-vitamin forebygge hjerteanfald
Multivitaminer holder på næringsstofferne hos ældre
Vitaminer og sund livsstil øger chancen for at overleve brystkræft

Kilde
Journal of Nutrition, 133, 8:2650-4, 2003