Folkesundhed Vitaminer & Mineraler

Multivitaminer medvirker til at forebygge kræft hos mænd

I et stort randomiseret, placebo-kontrolleret dobbeltblind-forsøg undersøgte forskere, om langsigtet indtagelse af multivitaminer kan forebygge kræft hos mænd – dvs. mindske den samlede kræftrisiko og risikoen for specifikke kræftformer.

I alt 14.641 mandlige amerikanske læger, der ved forsøgets start var 50 år og derover, deltog. I løbet af en gennemsnitlig opfølgningstid på 11,2 år fik 2.669 mænd en bekræftet kræftdiagnose. Sammenlignet med placebogruppen havde de mænd, der indtog et dagligt multivitamintilskud, en statistisk signifikant reduktion i det samlede antal kræfttilfælde.

Forfatterne siger: “Selvom den primære begrundelse for at tage multivitaminer er at forebygge mangel på næringsstoffer, støtter disse data den potentielle brug af multivitamintilskud til forebyggelse af kræft hos midaldrende og ældre mænd”.

Prøv Maximum med 13 vitaminer, 10 mineraler og ginseng! Forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Multivitaminer, fx Maximum, medvirker til at forebygge kræft hos mændLæs også
Multivitaminer medvirker til at mindske risikoen for kræft
Antioxidanter fra kosten kan måske medvirke til at forebygge kræft
Selen og kræftforebyggelse
Vitaminer og sund livsstil øger chancen for at overleve brystkræft
Kræft og grøn te
Kan nigellafrø medvirke til at hæmme udviklingen af kræft?
Multivitaminer mindsker neuropati hos diabetikere
C-vitamin, zink, jern – og lungekræft
Antioxidanter forebygger kræft – særligt hos mænd

Kilde
Gaziano et al. Multivitamins in the prevention of cancer in men. The physicians’ health study II randomized controlled trial. JAMA,2012;308(18):E1-10.