Astma og allergier

Astma og MSM

MSM kan styrke lungerne mod allergiske reaktioner og astma. Stoffet medvirker til at regulere den væske, der dækker overfladen på luftvejene. Væsken er et vigtigt led i lungernes forreste forsvar mod angreb fra mikrober osv.

Væske indsamlet fra raske luftveje indeholder langt mindre natrium og klor (ca. 45 % mindre) og langt mere kalium (ca. 600 %) mere end ekstracellulær væske (plasma), hvilket viser, at der eksisterer en stejl iongradient på tværs af normalt luftvejs-epithel. Forskellene viser også, at sammensætningen af væsken skal reguleres og opretholdes ved elektrolyttransport af luftvejs-epithel, og at væsken ikke kun udgøres af de fordampede rester af isotoniske eller ekstracellulære afsondringer.

MSM er et godt middel mod astma

Men hos patienter med astma eller anden vedvarende luftvejsirritation, infektion eller cystisk fibrose synes væskesammensætningen at blive mere isotonisk i forhold til plasma og meget mere hypotonisk hos patienter med astma.

Som anti-inflammatorisk stof kan MSM gøre meget for at hjælpe den enkelte astmatiker. Som omtalt i introduktionen har jeg personligt oplevet en bemærkelsesværdig lindring i bronkierne efter blot tre dages MSM-behandling (20 g pr. dag). Derefter tog jeg en dosis på 10 g pr. dag. Dette reducerede min brug af inhalator, jeg vågnede færre gange om natten, og jeg blev mindre overfølsom over for irritanter.

Læs også
MSM, allergi og astma
MSM – en fantastisk opdagelse
Astma – mulige årsager og hjælp til selvhjælp
Hormonbehandling øger risikoen for astma
Lav antioxidantstatus hos astmatikere
Lycopen beskytter imod anstrengelsesudløst astma
Isopolie mod astma
Astma – meget at hente ved multitilskud af næringsstoffer

Kilde
MSM: On Our Way Back To Health With Sulfur, af Beth M. Ley, Ph.D.