Astma og allergier

Pollen kan være med til at lindre allergi

Allergi kan måske fjernes ved, at man “vaccinerer” sig selv med pollen, der holdes i munden et par minutter, mener italienske forskere. 30 personer med bl.a. høfeber blev behandlet i to år med pollen, hvorefter de havde færre allergiske symptomer og brugte mindre medicin.

Pollen indeholder alle bioaktive virkestoffer: Enzymer, proteiner, vitaminer, mineraler, sporelementer og celleopbyggende stoffer. Stoffet anbefales derfor ved svækkelsestilstande og appetitløshed. Også ved lettere depressive tilstande og i akutte stress-situationer kan pollen være en hjælp – til styrkelse af nervesystemet.

Forudsætning for en god udnyttelse er, at man tygger pollen godt, for kun på den måde kan stofferne komme direkte over i blodbanen via mundslimhinderne og ydermere påvirke de lugteceller, der sidder i slimhinden. I spidsen af disse celler sidder i fimrehåragtige cilier med proteinrige duftreceptorer. De i alt 30 mio. lugteceller er inddelt i knap 350 typer, som hver stiller ind på sin specielle duft. Afhængigt af styrken af sansepåvirkningen opstår der i cellerne et elektrisk signal, som ledes over nervefibrene (axonerne) til de knopagtige glomeruli. I hver glomerulus samles ca. 10.000 axoner fra samme type lugtceller.

Økologisk pollen kan være et glimrende middel mod allergi

Læs også
Pollen – superfødevare for alle pengene
Pollen kan forebygge mange sygdomme
De fire typer af allergiske reaktioner
Høfeber – hvad er det egentlig?
Vagtelæg er en gave til alle med allergi
Allergi og sport
Atopisk dermatitis og fødevareallergi