Kalium

Årsager til kaliumunderskud

Børn, ældre mennesker og diabetikere er særligt følsomme for kaliumunderskud. Alkoholisme, nervøs spisevægring eller demens kan medføre kaliummangel, fordi kosten ofte er utilstrækkelig og ensidig. Nogle kroniske nyrelidelser giver også risiko for at komme i kaliumunderskud.

Men ellers er kaliummangel ofte en følge af behandling med lægemidler. Det gælder især ved behandling med vanddrivende midler. Hvis man samtidig er i behandling med digoxin for svagt hjerte, insulin for sukkersyge, har kronisk leverbetændelse eller er på en slankekur, er det særligt vigtigt med et kaliumtilskud i den rigtige dosis.

Vedvarende brug af stærke afføringsmidler med virkning på tarmbevægelserne kan i store doser medføre både væske- og kaliummangel. Da kaliummangel i sig selv kan give træg mave, kan det være starten på en ond cirkel med misbrug af afføringsmidler. Langvarig behandling med binyrebarkhormoner kan også medføre øget udskillelse af kalium. Da lakrids indeholder et stof, som ligner et binyrebarkhormon, kan store mængder lakrids give kaliummangel og blodtryksforhøjelse.

Kaliumunderskud kan afhjælpes med kaliumkapslerDer er således masser af gode grunde til at overveje, om det er en god ide med et kaliumtilskud fra Natur-Drogeriet A/S.

Læs også
Kalium: Vær opmærksom på mangelsymptomer
Kaliummangel kan være katastrofal
Kalium er vigtigt for dit blodtryk
Kalium: De 10 bedste fødevarekilder
Banan-smoothie med masser af kalium