Folkesundhed Naturmidler

Tarmkræft – en snigende sygdom

Sygdommen kommer snigende og mærkes ikke i lang tid. Pludselig slår den til – ofte nådesløst.

Symptomer

Ca. 90 % af alle tarmtumorer opstår af degenererede polypper. Men der findes ikke symptomer, der i en tidlig fase viser, at en tarmkræft er under udvikling. Tarmkræft er en “stum” tumor, der i lang tid er uden gener. Symptomer som oppustethed, tarmkramper, vægttab, vekslen mellem forstoppelse og diarré er for det meste tegn på tarmkræft på et fremskredent stade.

Risikofaktorer

Risikoen er tiltagende med alderen (markant stigende efter de 45 år) og øges af en usund kost med få fiberstoffer, meget kød og fedt, alkohol (regelmæssigt mere end et glas vin eller øl pr. dag), overvægt, stillesiddende arbejde og mindre end to gange 30 minutters sport om ugen.

Hos 15 % af patienterne er anlægget for sygdommen genetisk betinget. Tarmkræft kan også udvikle sig af kronisk tarmbetændelse.

Hvad kan man gøre?

Regelmæssige tjek

Fra det 45. år bør man lade sig undersøge for tarmkræft og gentage undersøgelsen hvert 10. år. Hvis der i familien (far, mor, søskende) har været konstateret tarmkræft efter det 45. år, bør man lade sig undersøge tidligere.

Et tjek bør under alle omstændigheder foretages, hvis der findes blod i afføringen. Alene på denne måde kan sygdomsraten sænkes med 30 %.

Masser af fibre i kosten

En fiberholdig kost (frugt og grønsager seks gange pr. dag) kan mindske risikoen for kræft.

Undgå rødt kød og erstat det med fisk og fjerkræ i moderate mængder.

Kosttilskud

Du kan også give kroppen ekstra beskyttelse med gode kosttilskud:

  • Brottrunk er et helt enestående kosttilskud, fremstillet af vand og brød gennem en særlig fermenteringsproces. Det indeholder 12 resistente mælkesyrebakterier samt enzymer – i bare 1 ml findes der 1-5 mio. kolonidannende mælkesyrebakterier. Brottrunk giver en ekstra værdifuld beskyttelse mod tarmkræft og tarmbetændelse. Drikken virker dræbende på patogene, dvs. sygdomsfremkaldende, bakterier og er i stand til at genoplive de livsnødvendige bakterier i tarmen. Den sørger for en væsentlig hurtigere tarmsanering, fører skadelige stoffer ud af kroppen, giver en mere jævn bloddannelse, øger iltpartialtrykket og højner almenbefindendet. Disse forbedringer er en stor fordel, når det gælder om at modvirke udviklingen af tarmtumorer og andre tarmlidelser.
    Anbefalet dosis: 3 x dagligt et glas til måltiderne (20 ml = ¼-½ kop).
  • Urte-Pensil er et alsidigt betændelsesbekæmpende præparat, der har været solgt siden 1976. Virker over for alle slags betændelsestilstande og er uden risiko for bivirkninger. Kan bruges også af børn og gravide.
    Anbefalet dosis: 4 tabletter eller 2 kapsler 1-4 gange dagligt. Dosis kan i en periode fordobles for at forstærke virkningen.

Læs også
Grønsager: Fem om dagen
Her finder du de gode fibre
Gi’ tarmfloraen Brottrunk – det har den rigti’ godt af!
Allergi skyldes ofte forstyrrelse af tarmfloraen – Brottrunk hjælper!
Urte-pensil – aktive stoffer og deres virkemekanismer
Olivenolie virker forebyggende mod tarmkræft
Livsstilsfaktorer og kræft
Forbrugererfaring: Urte-Pensil fjernede hårdnakket betændelse
Tarmfloraen – hvorfor er den så vigtig?
Valleprotein versus kræft, kolesterol og knogletab

Kilder
Prof. Hademar Bankhofer: 365 beste Gesundheitstipps, 2000.
W. Kanne: Krebs ist vermeidbar! Krebs ist heilbar!, 2000.
Max Wichtl: Teedranden. Ein Handbuch für die Praxis auf wissenschaftlicher Grundlage, 1989.
Hagers Handbuch der pharmazeitischen Praxis.