Søvn Søvn Sund kost og livsstil

Spis fedtsyrer og sov bedre

“Spis fedtsyrer og sov bedre” lyder som en noget forenklet tilgang til søvnløshed. Men ikke desto mindre er der noget om snakken.

Forskerne har nu fundet endnu en grund til ikke at spise alt for fedtfattig kost. Nye undersøgelser viser, at fedt er vigtigt for, hvor godt man sover. Det drejer sig om de essentielle omega-6 og omega-3 fedtsyrer.

Fedtsyrerne er vigtige, fordi de har en direkte virkning på strukturen af cellerne i hjernen, og fordi de indgår i dannelsen af de biokemiske stoffer, der fremkalder og vedligeholder søvnen. Du behøver dog ikke spise fedtsyrerne lige før sengetid, da de bliver lagret i kroppen til fremtidig brug. Sørg blot for at din kost indeholder noget fedt – vel at mærke fedt af god kvalitet.

Du kan fokusere på at få de rigtige fedtsyrer fra din kost – fx er fede fisk en god leverandør. Du kan også vælge en – måske lettere – løsninger, der går ud på at tage et tilskud af disse fedtsyrer. Fiskeolie er en mulighed, fx Ecolomega kapsler eller flydende olie. En anden mulighed er hørfrøolie.

Spis fedtsyrer og sov bedre - Ecolomega fiskeolie i kapsler eller flydende form

Læs også
For lidt søvn er skadeligt
Endelig en god nats søvn!
DHA forbedrer børns søvn
Husk, at fedtsyrer er livsnødvendige
Baldrian – sov godt!
Melatonin – vejen til en god nattesøvn
Tryptofan forbedrer din søvn

Kilde
Medical Hypothesis 1998;50(2):139 145