Kosttilskud Søvn Søvn

Søvn påvirker dine kognitive evner

De fleste har oplevet det dyk, der sker i de kognitive evner, når man ikke har fået nok søvn.

Et forsøg offentliggjort i tidsskriftet Sleep viser, at forskellige søvnmønstre i løbet af en femårsperiode kan påvirke den kognitive funktion senere i livet. Sover man 6-8 timer hver nat, reagerer kroppen normalt – men sover man mere end 8 eller mindre end 6 timer, kan det fremkalde og fremskynde en kognitiv svækkelse, som svarer til 4-7 års aldring.

“Det primære resultat af vores forsøg var, at negative ændringer i søvnens længde synes at betyde en dårligere kognitiv funktion i sen midalder”, siger hovedforfatter til forsøgsrapporten Jane Ferrie, PhD, seniorforsker ved University College London Medical School Department of Epidemiology and Public Health. Data fra forsøget omfattede mere end 10.000 londonere i alderen 35-55 år.

“Man er begyndt at rette opmærksomheden mere mod den skadelige virkning, som det at sove for meget, for lidt eller for dårligt har på forskellige dele af helbredet”, tilføjer Ferrie. “I betragtning af, at vores hæsblæsende livsstil i stigende grad stiller krav til mange af os, er det vigtigt at tænke på, hvilken virkning søvnens længde har på vores sundhed og velbefindende i det lange løb”.

TryptoNAT kan hjælpe dig til bedre søvn - og dermed booste dine kognitive evner

Læs også
For lidt søvn er skadeligt
Sov godt – og længe nok!
Søvn kan måske hjælpe på indlæringen
Behandling med stærkt lys afbøder søvnløshed
Melatonin – vejen til en god nattesøvn
Tryptofan forbedrer din søvn
Baldrian til en god nats søvn
Forbrugererfaring: RoliNAT hjalp på søvnproblemer og nedtrykthed

Kilde
Sleep,
1. maj 2011;34(5):565-73.