Gigt og andre sygdomme i bevægeapparatet Kosttilskud

Curcumin er sikkert og effektivt mod slidgigt

Resultaterne af en metaanalyse af en række kliniske forsøg er offentliggjort i tidsskriftet Bioscience Report. De viser, at ekstrakt af gurkemeje (Curcuma longa) og det aktive stof curcumin har en positiv indvirkning på slidgigtsymptomer.

Forskere fra Chinese Academy of Medical Sciences & Peking Union Medical College udvalgte 15 randomiserede forsøg, som omfattede i alt 1.621 slidgigtpatienter:

  • 12 af forsøgene sammenlignede virkningen af gurkemejeekstrakt/curcumin med placebo eller med et NSAID-præparat
  • 1 forsøg, der sammenlignede virkningen af Curcuma longa-ekstrakt med placebo hos patienter, der fik NSAID-præparater
  • 1 forsøg, som sammenlignede curcumin plus NSAID med NSAID alene
  • 1 forsøg, hvor slidgigtpatienterne fik placebo, gurkemejeekstrakt eller glucosaminsulfat alene eller en kombination af gurkemejeekstrakt og glucosaminsulfat.

Man analyserede angivelse af smerter, ledfunktion, generel funktion i dagligdagen og ved sportslige udfoldelser, samt livskvalitet og biokemiske faktorer.

Når det gjaldt forbedring i smerter, funktion og stivhed i leddene, var Curcuma longa-ekstrakt sammenligneligt med NSAID og bedre end placebo. Negative bivirkninger ved gurkemejeekstraktet var sammenlignelige med placebo og mildere end for NSAID-præparater.

Tilføjelse af gurkemejeekstrakt til NSAID-behandling gav ligeledes en forbedring i ledsmerter, funktion og stivhed uden flere negative bivirkninger. Forskerne bemærker, at ”tilføjelse af curcumintilskud til NSAID-behandling kan øge virkningen og måske reducere NSAID-dosis. Det kan anbefales at give tilskud af Curcuma longa-ekstrakt til slidgigtpatienter i mere end 12 uger”.

Læs også
Nutraceutiske produkter – banebrydende for slidgigtpatienter
Slidgigt: Glucosamin og ingefær er bedre end ibuprofen
Gurkemeje mod nyreskader
MSM – methyl-sulfonyl-methan
Curcumin modvirker celleskader forårsaget af kronisk stress
Carsten Vagn-Hansen: Råd mod slidgigt
Urteopkvikker

Kilde
https://www.lifeextension.com/whatshot/2021/7/july-whats-hot-articles#meta