Gigt og andre sygdomme i bevægeapparatet Kosttilskud

Curcumin er sikkert og effektivt mod slidgigt

Ekstrakt af gurkemeje (Curcuma longa) og det aktive stof curcumin har en positiv indvirkning på symptomerne på slidgigt. Det viser resultaterne af en metaanalyse af en række kliniske forsøg er offentliggjort i tidsskriftet Bioscience Report.

Forskere fra Chinese Academy of Medical Sciences & Peking Union Medical College udvalgte 15 randomiserede forsøg, som omfattede i alt 1.621 slidgigtpatienter:

  • 12 af forsøgene sammenlignede virkningen af gurkemejeekstrakt/curcumin med placebo eller med et NSAID-præparat
  • 1 forsøg, der sammenlignede virkningen af Curcuma longa-ekstrakt med placebo hos patienter, der fik NSAID-præparater
  • 1 forsøg, som sammenlignede curcumin plus NSAID med NSAID alene
  • 1 forsøg, hvor slidgigtpatienterne fik placebo, gurkemejeekstrakt eller glucosaminsulfat alene eller en kombination af gurkemejeekstrakt og glucosaminsulfat.

Man analyserede angivelse af smerter, ledfunktion, generel funktion i dagligdagen og ved sportslige udfoldelser, samt livskvalitet og biokemiske faktorer.

Når det gjaldt forbedring i smerter, funktion og stivhed i leddene, var Curcuma longa-ekstrakt sammenligneligt med NSAID og bedre end placebo. Negative bivirkninger ved gurkemejeekstraktet var sammenlignelige med placebo og mildere end for NSAID-præparater.

Tilføjelse af gurkemejeekstrakt til NSAID-behandling gav ligeledes en forbedring i ledsmerter, funktion og stivhed uden flere negative bivirkninger. Forskerne bemærker, at ”tilføjelse af curcumintilskud til NSAID-behandling kan øge virkningen og måske reducere NSAID-dosis. Det kan anbefales at give tilskud af Curcuma longa-ekstrakt til slidgigtpatienter i mere end 12 uger”.

Curcuma med curcumin er godt mod slidgigtLæs også
Nutraceutiske produkter – banebrydende for slidgigtpatienter
Slidgigt: Glucosamin og ingefær er bedre end ibuprofenCurcuma med curcumin er godt mod slidgigt
Gurkemeje mod nyreskader
MSM – methyl-sulfonyl-methan
Curcumin modvirker celleskader forårsaget af kronisk stress
Carsten Vagn-Hansen: Råd mod slidgigt
Urteopkvikker

Kilde
https://www.lifeextension.com/whatshot/2021/7/july-whats-hot-articles#meta