Folkesundhed Kosttilskud

Kosttilskud kan afhjælpe asocial opførsel

Tilskud af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer kan have en gavnlig indvirkning på unge indsattes asociale opførsel i fængslerne. Man har fundet beviser for, at mange lovovertrædere spiser en kost, der mangler de væsentligste næringsstoffer, og at dette kan påvirke deres opførsel i negativ retning. En gruppe forskere satte sig for at foretage en empirisk test af, om et fysiologisk dækkende indtag af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer kan medføre en reduktion i omfanget af asocial opførsel i fængslerne.

De gennemførte et dobbeltblind, placebo-kontrolleret, randomiseret eksperiment med kosttilskud til 231 unge, voksne indsatte og sammenlignede disciplinære overtrædelser i fængslet før og under behandlingen med kosttilskud.

Sammenlignet med placebogruppen begik de, der fik kapsler indeholdende de aktive stoffer, 26,3 % færre disciplinære overtrædelser. Sammenlignet med udgangspunktet ved forsøgets start var virkningen for den gruppe, der fik de aktive stoffer i minimum 2 uger (n=172), et gennemsnit på 35,1 % færre disciplinære overtrædelser, mens placebogruppens resultater forblev inden for standardmåleområdet.

Konklusionen på forsøget var, at omfanget af de indsattes asociale opførsel i fængslerne, herunder voldsepisoder, kan formindskes ved at give tilskud af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer. Lignende resultater vil gøre sig gældende for personer, der spiser en dårlig kost i samfundet uden for fængslerne.

Læs også
Vælg det rigtige multivitamin-/mineralpræparat – Maximum!
Sundhedsfremmende egenskaber ved omega-3 fosfolipider
Tryptofan medvirker til at regulere din adfærd
TV og tablets gør drenge aggressive
Kritisk syge har brug for tilskud