Godt at vide Kosttilskud

Omega-3 beskytter mod virkningerne af luftforurening

Det er veldokumenteret, at luftforurening har en skadelig indvirkning på hjertet – særligt, hvis man er udsat for store mængder af partikler fra udstødningsgas og forurening fra industrivirksomheder. Man har længe haft en mistanke om, at helbredsskader forårsaget af partikler involverer stier til inflammation og iltningsbelastning, og derfor har Isabelle Romieu fra Mexican National Institute of Public Health og hendes kolleger nu fundet frem til, at et øget indtag af omega-3 flerumættede fedtsyrer har en beskyttende, anti-inflammatorisk virkning mod luftforurening.

Til dette syv måneder lange forsøg rekrutterede man 52 plejehjemsbeboere med en gennemsnitsalder på 76,5 år, som boede i et område, hvor de konstant blev udsat for lave mængder luftbåren partikelforurening. Efter en indledende periode på tre måneder, hvor deltagerne ikke fik nogen form for tilskud, blev de inddelt i to grupper, der fik enten fiskeolie eller sojaolie i resten af forsøgsperioden.

Den gruppe, der indtog fiskeolie (som er rigt på omega-3 fedtsyrer), havde færre iltningsskader på blodlegemerne. Desuden var aktiviteten i adskillige beskyttende antioxiderende enzymer i kroppen signifikant forøget – med 49 % i fiskeoliegruppen og 23 % i sojaoliegruppen.

Antarktisk Krill Omega-3 kapsler – den reneste kilde til omega-3 fedtsyrer!

Læs også
Luftforurening – sådan gør vi noget ved virkningerne
Bly i blodet giver lavere IQ
Omega-3 kan medvirke til at beskytte hjernen mod luftforurening
Omega-3 fedtsyrer kan modvirke pludselig hjertedød
Antarktisk Krill – hvad er det?
Antarktisk Krillolie har en positiv virkning på dit kolesteroltal
Krillolie – mere målrettet mod inflammation end fiskeolie
Havde de gamle romere bly på hjernen?

Kilde
Romieu I, Garcia-Esteban R, Sunyer J et al. The effect of supplementation with omega-3 polyunsaturated fatty acids on markers of oxidative stress in elderly exposed to PM(2.5). Environ Health Perspect. September 2008;! 16(9):1237-42.