Godt at vide

9 tips til at puste nyt liv i vennekredsen

Det koster ikke ekstra tid at give dine venskaber nyt indhold og knytte vennerne tættere sammen. Vær sammen i nye situationer og med andre mennesker end sædvanligt – og I vil opdage nye sider af hinanden. Her er nogle konkrete tips:

  1. Bland dine venner, når du holder fest. Se stort på, at de ikke kender hinanden. Vin og god mad skal nok få tungerne på gled (men husk, at for meget vin ødelægger venskaber!).
  2. Hvis du ikke har tid eller råd til at lave en stor middag, så lav et sammenskudsgilde. Det er billigt og sjovt og kan sagtens blive en lækker og fantasifuld blanding af forskellige retter.
  3. Del din familie med andre. Lad vennerne få del i din sjove kusine, dine søde forældre og hyggelige søskende.
  4. Bland generationerne. Hvis du fx har tænkt dig at invitere din faster og gamle nabo til kaffe og kage, hvorfor så ikke invitere veninden samtidig?
  5. Ring og foreslå, at I skal på café eller spise frokost sammen, når du alligevel har et ærinde inde i byen.
  6. Udnyt traditionerne. Mal påskeæg, lav frugtsaft og sylte, bag peberkager – eller hvad der nu passer til sæsonen – sammen med vennerne. Så forener I det nyttige med det sjove.
  7. Brug tjenester og gentjenester. Hvis du fx skal male huset eller flytte, så invitér en ven – eller en flok, om nødvendigt – på mad og drikke mod, at de hjælper dig med arbejdet.
  8. Saml venner omkring en fælles interesse. Reservér en bestemt dag, fx en gang om måneden, hvor I går i biografen, til foredrag eller koncert. Lav en madklub, en vinsmager-klub – eller aftal at læse den samme bog, som I så mødes og diskuterer. Eller prøv at overtale vennerne til at gå med dig til aerobic, styrketræning – eller korsang.
  9. Spørg vennerne, om de vil med på den skovtur eller udflugt, du og din familie alligevel skal på i weekenden.

Læs også
Gode venner forlænger livet
Smil, le, vær glad – og lev 15 år længere!
Kulturelle aktiviteter kan forbedre helbredet og bekæmpe depression
10 faktorer, der booster dit immunforsvar
Grønne aktiviteter er bare gode for dig

Kilde
“Hold fast på det bedste” – vennegruppen 2001