Godt at vide

Børn sover bedst med faste nattevaner

Omkring en tredjedel af alle børn har problemer med at falde i søvn og sover for lidt, viser en undersøgelse. Modvilje mod at komme i seng, besvær med at falde i søvn, sover ikke igennem hele natten. Listen er lang over de trængsler, børn og forældre går igennem for at få junior til at sove. Og problemet er almindeligt – faktisk det mest almindelige hos børnefamilier, viser britiske undersøgelser.

Hjælp barnet til at sove

Du har prøvet ALT … men intet hjælper, og det er hårdt for både barnet og dig, at du bruger timer hver aften, inden han eller hun falder i søvn. Og du orker ikke at høre mere om at skabe faste soverutiner, for du har prøvet – uden held. Men det skyldes sikkert, at din selvtillid var under nulpunktet, da du prøvede med nye rutiner. Hold selvtilliden og modet oppe, og vær afslappet – så har barnet lettere ved at lære nye vaner.

  • Skab et ritual omkring det at blive puttet og komme i seng: Syng en sang eller læs en lille historie.
  • Ritualet skal ikke få barnet til at falde i søvn, men skabe en rar stemning og få barnet til at forbinde det en hyggestund at blive puttet. Opgiv derfor ikke, hvis barnet ikke sover straks.
  • Forlad værelset, inden barnet falder i søvn – så snart ritualet er overstået.
  • Hvis barnet græder, skal I gå ind i værelset med små mellemrum og trøste. Men lad være med at gøre mere for at få barnet til at sove – hele formålet er at lære det at falde i søvn alene.

Giv dit barn faste nattevaner – så gør du både barnet og dig selv en tjeneste!

Hyperaktive børn har brug for proteiner om morgenen - og måske et tilskud af Omega-3 i form af antarktisk krillLæs også
DHA forbedrer børns søvn
Kærtegn får børn til at vokse
Tøjbamsen skal med i seng
Drømme og sund søvn
Antarktisk Krill har en gavnlig indflydelse på ADHD-børn
Bamse Bomstærk – multivitaminer/mineraler til dit barn