Godt at vide Molybdæn

Anprisninger: Molybdæn

Her får du en liste over de anprisninger af molybdæn, som er godkendt af EFSA (European Food Safety Authority). Molybdæn er grundstof nr. 42 i det periodiske system og har atomtegn Mo. Molybdæn er indbygget i en række enzymer (metalloenzymer), som er vigtige i kroppens svovl- og urinsyrestofskifte.

Godkendt EFSA-anprisning

Følgende anprisning er godkendt af EFSA for molybdæn og må derfor anvendes til markedsføring af produkter indeholdende molybdæn:

  • Molybdæn bidrager til en normal omsætning af svovlholdige aminosyrer.

Mangel på molybdæn

Molybdæn betegnes som et sporstof, idet kroppen kun har brug for en ganske lille mængde. Optagelsen af molybdæn fra kosten er god og effektiv (mere end 80 % optages fra tyndtarmen). Kroppens indhold af molybdæn reguleres via nyrerne og udskilles med urinen. Mangelsymptomer kan være appetitløshed, urinsyregigt og podagra.

Hvordan får jeg molybdæn?

Molybdæn findes primært i fødevarer som kød, mælk, ost og fuldkornsprodukter. Molybdæn findes som indholdsstof i multivitaminpræparater som MaximumSom kosttilskud findes molybdæn sammen med resten af paletten af vigtige vitaminer og mineraler i multivitamintabletten Maximum.

Læs også
Vitaminer og mineraler – hvilke og hvorfor?
Elektriske Spormineraler: Analyse
Unik Spirulina – indholdsanalyse
Okinawa Koralkalk – sprængfyldt med gode indholdsstoffer
Sundhedsanprisninger
EFSA, anprisninger og ytringsfrihed

Kilder
Lisbeth Hagerup: Naturens Vitaminer & Mineraler, 9. udgave, 2014, forlaget Hagerup Andersen
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/?uri=celex%3A02012R0432-20160101
https://netdoktor.dk/vitaminer/molybdaen.htm